Humor

ISTINITE anegdote iz duvanjskog kraja : O dojenju!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Ovih dana mnogi su mediji objavili fotografiju australske senatorice koja doji bebu u parlamentu dok drži govor,pa smo se sjetili nekih šala o dojenju koje se pričaju u duvanjskom kraju.

MALI SKAČE PO VRŠAJU

Jedna, moguće, najstarija anegdota, šala  koja se o dojenju prepričava u duvanjskom kraju jest ona kad mlada majka odlazi iz vršaja u kuću dojit i uspavati dvogodišnje dijete koje je još spavalo u drvenoj kolijevci-bešici.

Možda je u početku majka i dojila dijete, ali umorna i neispavana zaspala je nad kolijevkom.

U neka doba banu joj iz vršaja jetrva u sobu:”Najlake se tako izvuć od posla, i ja bi…!”, zaviče.

“Tiše, pst…jadna ne bila, mali mi gotov zaspat “.

“Jašta je, mali ti već sat vrimena skače po vršaju!”

NEĆE U ŠKOLU DOK NE PODOJI

Druga jedna istinita anegdota iz duvanjskog kraja kaže kako je jedan dečkić krenuo u školu, u prvi razred, ali ga mater nikako nije mogla odbit od sise. Sve je pokušavala, ali uzalud, dojit, pa dojit.

I kada bi po njega druga seoska djeca došla da idu zajedno u školu, on bi počeo tražit mater: “Čekajte me , nisam još podojio”, tražio bi majku i podvalio, ali u školu ne bi išao dok ne podoji.

KAD DOJKA NE RADI

Ove dvije istinite anegdote pripadaju nekom davnijem vremenu, a ova sljedeće ja iz novijeg doba, nedavna.

Maji je bilo četiri godine, znala je sve đavle, štono se kaže, ali je nikako majka nije mogla “odbit od sise”. Jela je Maja i svu ostalu hranu, ali bi nakon svega morala i podojiti. Ručala bi s ostalima za stolom, a potom sjela na majku i zalila. Kad bi podojila jednu dojku, pogledala bi u mater: “Majko, pa ova ti sisa više ne, vadi drugu!”

www.tomislavnews.com/ Foto: australska senatorica u parlamentu