tomislavnews.com

IZBORI 2024. – PREDSTAVLJAMO HDZ 1990: Izborni program, nositelja liste i kandidate!

Drage Duvanjke i Duvnjaci!

Dana 6. listopada 2024. godine održavaju se lokalni izbori u Tomislavgradu. HDZ 1990 nudi obrazovane i kvalitetne ljude na listi za Općinsko vijeće. Nositelj liste za OV je dr. Ante Jurčević.
Također, nastavljamo i uspješnu suradnju sa gospodinom Ivanom Buntićem, zajedničkim kandidatom HDZ 1990 i HNP-a te mu dajemo našu podršku za načelnika Općine Tomislavgrad.
Glavni ciljevi našeg programa su:

GOSPODARSTVO

Aktivno ćemo raditi na promociji općine kao povoljne destinacije za investicije putem kreiranja poslovnih zona sa olakšicama za investitore te osiguranju infrastrukture za novu poslovnu zonu u blizini graničnog prijelaza Kamensko. Također, proširit ćemo i postojeću poslovnu zonu.
Pokrenut ćemo poduzetnički inkubator te pružiti punu podršku ženama poduzetnicama koje žele pokrenuti vlastiti posao.

OBITELJ I MLADI

Svjesni toga da je obitelj temelj svakog društva, a mladi najvažniji resurs, zalagat ćemo se za povećanje naknade za novorođenu djecu, kao i za uvođenje adekvatne naknade za obitelji sa troje i više djece.
Pobrinut ćemo se i za naše najmlađe. Naš je cilj svakom djetetu osigurati mjesto u vrtiću tako što ćemo proširiti kapacitet dječjeg vrtića te ujedno poticati otvaranje privatnih vrtića uz stalnu i sigurnu podršku općine. Potrebno je uvesti asistente za pomoć djeci sa posebnim potrebama u sklopu svih vrtića, a budući da je vrtić predškolska ustanova sa velikim brojem djece, inzistirat ćemo na zapošljavanju stručnog kadra kao što je psiholog, logoped i defektolog u cilju što ranijeg detektiranja problema.
Posebnu pažnju ćemo posvetiti dodatnom stipendiranju studenata deficitarnih zanimanja.
POLJOPRIVREDA
Sustavno ćemo raditi na projektima razvoja poljoprivrede tako što ćemo staviti u funkciju zapuštena poljoprivredna zemljišta i brendirati duvanjski med uz konkretan poticaj razvoju pčelarske proizvodnje.
TURIZAM
Općina Tomislavgrad treba stremiti ka iskorištavanju svih turističkih potencijala. Razvijat ćemo ruralni, planinski, adrenalinski, avanturistički, lovni i kulturni turizam te ćemo zaštiti turistički atraktivna područja.
Iskoristit ćemo potencijal Buškog i Blidinjskog jezera te osigurati potrebnu infrastrukturu u njihovoj blizini kako bi bili još atraktivniji za potencijalne ulagače.
Turističku zajednicu ćemo staviti u punu funkciju te raditi na projektima kako bi putem pretpristupnih fondova EU osigurali sredstva realizaciju istih.

SOCIJALNA POLITIKA I UMIROVLJENICI

Bit ćemo na raspolaganju najranjivijim skupinama u društvu koje čine osobe s invaliditetom, stare i nemoćne osobe te umirovljenici.
Osobama s invaliditetom poboljšat ćemo pristupačnost svim javnim ustanovama , školama i institucijama te osigurati financijski poticaj privatnim sektorima za zapošljavanje osoba s invaliditetom.
Za stare i nemoćne koji žive sami, a potrebna im je pomoć u kućanstvu, pokrenut ćemo program u vidu pomoći u kući, čime bi im osigurali nabavku hrane i lijekova.
Umirovljenicima koji su sa minimalnim mirovinama na rubu egzistencije, pružit ćemo pomoć kroz subvencioniranje ogrjeva i nabavke zimnice te jednokratne novčane pomoći.

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Obveza Općine Tomislavgrad je stalno i sustavno financiranje i održavanje lokalne infrastrukture. To su novci svih građana Tomislavgrada i trebaju biti jednako usmjereni u sve dijelove općine.
Zalagat ćemo se za proširivanje komunalne naknade na cijelu općinu te na taj način osigurati održavanje mjesnih groblja i javne rasvjete u svakom kutku općine .

BRANITELJI

Ono što smo ostavili za kraj je posebna zahvala ljudima zbog kojih smo danas tu gdje jesmo, a to su naši branitelji. Uz pomoć Uprave za pitanje branitelja i Općine Tomislavgrad osigurat ćemo da oni zaboravljeni, a ima ih puno, osjete da brinemo o njima i njihovim obiteljima.

www.tomislavnews.com/Sponzorirani tekst