TG Vijesti

IZLAGANJE podataka novog premjera za K.O. Prisoje, k.o. Grabovica i k.o. Korita

IZLAGANJE PODATAKA NOVOG PREMJERA ZA K.O. PRISOJE, K.O. GRABOVICA I K.O. KORITA

Na temelju potpisanog sporazuma o suradnji i sufinanciranju u sklopu „Projekta registracije nekretnina“ između Općine Tomislavgrad, Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegbosanske županije i Federalne uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, angažiran je pružatelj usluge Geometrika d.o.o. Grude koji će izvršiti sve potrebne radnje na pripremi podataka i konačnoj uspostavi katastra nekretnina u suradnji s predstavnicima lokalne zajednice.

U cilju realizacije prve faze predviđeni su sljedeći poslovi:

dopunski premjer za K.O. Prisoje, K.O. Grabovica i K.O. Korita na parcelama na kojima su evidentirane tehničke promjene (cijepanje parcela, uplana objekata);
ažuriranje baze podataka premjera i katastarskog klasiranja sa snimljenim promjenama
Dana 21. listopada 2024. godine predstavnici Geometrike d.o.o. Grude počet će s terenskim radovima dopunske izmjere te se u svrhu što kvalitetnije pripreme podataka za izlaganje na javni uvid, mole građani nastanjeni u katastarskim općinama Prisoje, Grabovica i Korita da terenskim ekipama dozvole ulazak u svoj posjed te da ustupe potrebne informacije ako su im iste poznate. Ovo se posebno odnosi na položaj međnih biljega i promjene na parcelama u vremenu od avionskog snimanja.

Važno je napomenuti da su sve radnje u postupku dopunskog premjera, a u svrhu izlaganja na javni uvid podataka premjera i katastarskog klasiranja zemljišta za građane potpuno besplatne. Sve troškove u toku realizacije projekta snose Općina Tomislavgrad, Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegbosanske županije i Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove, u skladu sa sporazumom o suradnji i ugovorom sklopljenim s pružateljem usluga, objava je iz Općine Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com