tomislavnews.com

IZVJEŠĆE o počinjenom kaznenom djelu; dva policijska službenika su zadobila tjelesne povrede

Na temelju članka 234. ZKP F BiH djelatnici MUP-a HBŽ podnijeli su Županijskom tužiteljstvu u Livnu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M.Š. (2001. godine) iz Prnjavora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti „ iz čl. 359. st. 2. KZ F BiH i kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ iz čl. 293. KZ F BiH.

Naime, 7.10.2024. godine M.Š. se u vremenskom periodu od 11,40 do 13,00 sati oglušio više puta na policijske zapovjedi da se zaustavi, te bježeći od policije motornim vozilom marke „Mercedes-Sprinter“ registarskih oznaka M60 A 260 na području općine Tomislavgrad i na području općine Kupres, a oko 13,00 sati probio je policijsku blokadu sačinjenu od dva policijska službena vozila na ulazu u grad Kupres. Navedeni je tom prilikom oštetio tri policijska vozila ( dva postavljena u blokadu i jedno koje se kretalo iza motornog vozila Mercedes ) i samim time ugrozio živote i zdravlje službenih osoba, uslijed svega navedenog dva policijska službenika su zadobila tjelesne povrede.

Na temelju svega navedenog proizlaze osnovi sumnje da je M.Š. počinio KD“ Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti „ iz čl. 359. st. 2 KZ F BiH i KD „Oštećenje tuđe stvari“ iz čl. 293. KZ F BiH, priopćeno je iz MUP HBŽ.

www.tomislavnews.com