TG Vijesti

JA TAKO MISLIM: Jadan je narod koji ne poštuje svoje žrtve

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Odavanje počasti poginulim pripadnicima Brigade kralja Tomislava, Tomislavgrad, u petak, 29. listopada, 2021. godine u Tomislavgradu ispred Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

PIŠE: Ćikeša Čolina

117 naših prijatelja, branitelja poginulih u Domovinskom ratu bi nas trebali obavezati da nas na ovakve dane bude stotine i stotine. Jučer je bilo  jedva 60 – 70 osoba, od toga 20 pripadnika Oružanih snaga. Što je s nama ostalima? Zar smo zaboravili što su ti ljudi učinili za nas?!Zar smo zaboravili njihovu žrtvu?! Više poginulih nego onih koji su došli zapaliti svijeću i pomoliti se za njih, za njihove duše.
Siguran sam ako oni to gledaju odozgor kako im je  krivo zbog toga. Ljuti su na  svoje suborce, na svoje Duvnjake. Zar su to zaslužili? U to vrijeme tih 15-20 minuta moglo se iz škole pustiti učenike da budu vani na polaganju vijenaca, na molitvi, mogli su mnogi odvojiti 10-15 minuta pa izaći iz kafića i biti tu. Mogao se zaustaviti promet da ne remeti mir tih 15 minuta. Moglo se, trebalo se, ali nije!

Nije, jer je bitnije u školi u tih 15 minuta slušati i učiti što je bilo 460 godina prije Krista, bitno je naučiti u tih 15 minuta kolut naprid ili nazad, bitno je naučiti kad je počeo prvi svjetski rat, nije bitno odat počast poginulim braniteljima. Da, bitno je ispit karlovačku ili žuju u kafiću u tih 15 minuta, ne daj Bože da se pivo ugrije. Zar će propasti svit ako se promet zaustavi na 15 minuta u tom dijelu grada pa da se bar molitva upućena za poginule branitelje čuje. Ma ne, neka svi vide i prolaze tuda, što se tu ima čuti?! Jadno i žalosno ali tako je. Jadan je narod koji ne poštuje svoju prošlost i svoje žrtve! Jadni smo mi Duvnjaci, a ja jesam žalostan zbog ovoga što napisah kako je bilo jučer!

www.tomislavnews.com/ Foto: Ć. Čolina