TG Kultura/Zabava

JAKOV KRIŠTO : Dan žena

DAN ŽENA

Jutros prolaze ulicom muškarci s cvijećem u rukama…kod nas u gradu…je, je, vi stariji dobro ste čuli, kod nas u gradu!
Što se toga tiče slobodno možemo reći da hvatamo korak s raskalašenim Zapadom.
Nekad su ove slike bile nezamislive…no dobro.
Sve je to lijepo i krasno, ali ipak moram priznati da me uveliko iznenadilo kad mi se jutros na vratima pojavio stari frend s cvijećem u ruci😮 i odmah otpoče:
“Vidio sam da radiš pa velim ajde da svratim, da te pozdravim i vidim šta jedna pjesnička duša misli o ovom mom potezu?
Kupio sam ženi cvijeće i reći ću joj VI STE ŽENE UKRAS OVOG SVIJETA! I šta veliš, je li mi na mistu ova….priznaj da je cool?”
“Pa i ne znam baš”,  skeptično mu odgovorim.
“Ma daaaaj! Zašto? U čemu je problem?”- zapita se on začuđeno.
“Pa evo, ne znam. To može biti dvosjekli mač. Ne znam kakva ti je žena, je li svađalački raspoložena, kasni li joj paket iz Zare, je li feministički nastrojena…znaš sve to ovisi.
Ako je barem jedno od ovog navedenog mogla bi ti reći : ‘Šta vi muškarci umišljate…da smo mi samo ukras, samo predmet vaše požude, da smo intelektualne bogaljke, da služimo samo za reprodukciju i produžavanje vrste! Je li to mislite? E pa utuvi u tu svoju glavurdu….mi smo bitniji faktor od vas , a inteligenciju neću ni spominjati’.
I što ćeš onda…pokvariti dan i sebi i njoj”.
“Ajde dobro, onda ću joj reći samo one dvije šarmantne riječi…CVIJEĆE CVIJEĆU?”- reče on.
“Ma ne to zaboga! To je tako otrcana i izlizana fraza koja samo može otkriti svu muškarčevu nemaštovitost…to nikako”,  velim mu ja.
“Ma ajde j*** se i ti i kud svrati kod tebe!” – reče on odmahujući rukom i krenu prema vratima.
“Ejjj…imaju druge dvije riječi s kojima nećeš pogriješiti…ejjj….”,vičem ja za njim, ali on samo odmahuje ne zastajući ni trena.
A dobro, što sad. U svakom slučaju ovo može biti i dan muškaraca, pogotovo onih što bi naš svit rekao “straževni”. Žena fino ode sa svojom ženskom ekipom na zabavu. Sigurni ste, neće biti muškaraca osim možda konobara, a niste valjda toliki baksuz da se konobar naklati baš vašoj ženi…doduše većina današnjih konobara je lišena svakog šarma pa tako da nema pretjerano brige.
Ona fino ode, vi je ispratiti do vrata i kažete joj kako će vam puno faliti večeras, a onda otrčite do svog auta i donesete pivo koje ste prethodno prokrijumčarili. Zatim se zavalite na kauč, na stol “ono muški” stavite listić iz kladionice, na drugom nađete Bayern-PSG i do mile volje psujete Mbappeu jer je zabio dva gola, a igrali ste na Bayern. Kasnije prazne limenke piva ne bacajte u smeće u kući kao ni promašeni listić jer će te biti otkriveni…koliko god vam bilo lijeno trčite do kontejnera.
Kad čujete da se ona vraća, skupite se na kauču i pokrijte dekicom kao neki beskućnik jer one se sažale nad takvim prizorima.
Bilo je i onih koji su za Dan žena htjeli iznenaditi svoje žene pa su sve po kući prebrisali, usisali, oprali suđe, razgrnuli veš…eno ih, to im je sada postala svakodnevica…zato budite pametni.
Sretan vam Dan žena!

www.tomislavnews,com/Foto ilustracija