TG Politika

JAKOV KRIŠTO : Ili se propiti ili odseliti – pitanje je sad?!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

“Nek je sve prošlo” reći će mnogi pri tome misleći na ove nedavne Izbore. I neka je prošlo, kažem i ja. Dosta je bilo onih sponzoriranih oglasa i glavonja što nude šuplja obećanja. Malo smo odahnuli.
Tu i tamo pojavi se neki nezadovoljnik koji tvrdi da je pokraden i to je to.
I što smo dobili? Što se promijenilo? Što će se promijeniti? Ništa!
Sve je okončano onako kako je pretpostavio svatko od nas tko nije kontaminiran politikom.
Sve je tako predvidivo jer mi ne odustajemo lako od rutine.
Možda je glupa usporedba, ali ja bih ove izbore usporedio sa menijem nekog dugogodišnjeg restorana koji je u zadnje desetljeće uveo neka nova jela…prozračnija i s manje toksina. I tako ti naš čovjek lista i lista taj meni i na kraju uvijek kaže : “Ja ću mješano meso”. Naručio je “mješano” jer je i prije nego je krenuo znao da će to naručiti. E tako je i s političkim menijem…lista to naš čovik ali na kraju zaokruži “mješano”.
Moram vam priznati da sam i ja ove godine po prvi put izašao na izbore.
Što ću vam reći…prvo me obuzela sjeta kad sam ušao u učionicu u kojoj sam sjedio prve četiri godine moga školovanja! Učinila mi se nekako mračna i malena, a nas je bilo 32 u razredu. Uglavnom sjeta je bila taj ljepši dio moga dolaska na glasovanje.
Za katedrom me dočekao mladi gospodin i dvije prekrasne gospođe koje su mi uručile 4 lista političkog menija.
A onda neugodno iznenađenje. Nikad do sada nisam vidio da je paravan okrenut prema zidu a ne prema ljudima, svašta! Sjediš i buljiš u zid, a s obje bočne strane vas promatraju 3-4 promatrača koji mljackaju svoj stranački sendvič dok leđa moraš okrenuti onim damama…baš neugodno. Glup neki osjećaj.
Svejedno sam prelistao stranački meni.
Tri lista sam uredno presavio, a da nisam upotrijebio olovku, ali na četvrtom sam osjetio potrebu za dva iksića i mogu vam reći da nisam glasao za “mješano”.
Kad sam bezglavo izjurio vani vidio sam da se neki bradonjica mota oko nekakvog tronošca, a uz njega neka plavušica u kožunu. Prvo sam pomislio da je netko “izveo gijometra”…ali vraga, to je bila neka televizija koja je anketirala glasače. Priđe mi ona plavuša i veli:
“Radimo neku malenu anketu pa ako nam možete reći što očekujete od ovih Izbora?”
“Očekujem glatku pobjedu Komšića koji će ubrzo objaviti rat Hrvatskoj, a započet će tako što će eskadrila MIG-ova raketirati Pelješki most, a onda će u jednom blic krigu okupirati Makarsku, Bašku vodu, Brela i Tučepe što je oduvijek bilo bosansko” – odgovorim ja.
Ona pogleda bradonjicu, on samo sliježe ramenima i brzo prijeđoše na drugog s istim pitanjem.
Možda sam malo pretjerao. Trebao sam joj reći da mi ovdje imamo samo dvije opcije…ili propiti se ili odseliti!

www.tomislavnews.com