tomislavnews.com

JAKOV KRIŠTO : Kava kao simbol pobjede!

Možda se čini mnogo, ali malo je vremena prošlo od onog maničnog gomilanja brašna i toalet papira do ovog današnjeg slavodobitnog i trijumfalnog naslikavanja s kavama koje za mnoge znači stavljanje točke na i u borbi s korona virusom.

U našem mikro svijetu ne možemo reći da su nas baš uzdrmale neke restriktivne mjere kao recimo zatvaranje kazališta, sportskih borilišta, galerija…nisu nama nedostajali “Glembajevi” ni opera “Nikola Šubić Zrinski”, a ni onaj strahoviti huk s tribina kad padne gol…ma kakvi! Nedostajali su kafići! To su naša kazališta, to su naše predstave! Svaku ćemo žrtvu podnijeti samo nam otvorite barem jedan kafić!! Ništa ne može nadomjestiti onaj sočni trač uz kavu.
Mnogi tvrde da je to razdoblje iza nas, ali ako i jest, jesmo li barem nešto naučili iz svega toga? Jesmo li barem shvatili da smo samo obična mrlja u ovom kozmičkom prostranstvu?!
Sve se najedanput okrenulo naglavačke.
Do jučer su roditelji muku mučili kako djecu skinuti s interneta i barem malo ih istjerati na igralište. Danas muku muče kako ih zadržati da ne idu na igralište. Oni koji su se žalili da ih posao ubija i kako bi ih 15-tak dana odmora potpuno regeneriralo i vratilo u život sada ne mogu ni tjedan dana bez posla. Oni koji nikada nisu išli u crkvu najedanput ne mogu bez mise i Božje riječi.
Mediji su nas potpuno izbombardirali i izraketirali! Uzdrmali su nas do temelja, a neke su i intelektualno obogaljili. Psiholozi su nas uvjerili da ako i ne obolimo od virusa kako ćemo svakako pokupiti neku psihičku bolest!
I stvarno, mnogi su u to povjerovali. U ljudima su se počele rađati neke sulude i sumanute ideje…te blesave ideje su pošle silaziti trošnim stubama s tavana mozga i zapišavati po mračnim kutevima svijesti. Ljudima se naklatila nekakva 5G mreža, čipiranje, smanjenje ljudske populacije na milijardu…Bill Gates i njegovi mutni poslovi s virusom, farmaceutski lobi…
Nadam se kako će ove kave i pokušaj vraćanja starom načinu života vratiti i stare navike na društvene mreže. Opet će se valjda slikati plata za dvoje iz Hajdučkih vrleti, 30 piva ispred četiri čovjeka, opet će kružiti nagradne igre, naleti će poneki ustaša i partizan, patriot i udbaš…ma sve je bolje od virusa!
I dok su mnogi otpisali virus prvim dolaskom kave…ja sam još uvijek pomalo skeptičan i pesmističan. Ako je istina da je pesimist dobro obaviješteni optimist…onda za sebe mogu reći da sam dobro obaviješten😊 Nadam se da nisam u pravu! U svakom slučaju živjela kava i sve ono lijepo što ide uz kavu😊

www.tomislavnews.com/Foto ilustracija