TG Kultura/Zabava

JAKOV KRIŠTO: Samo neka su izbori prošli

Dobro je, samo neka su Izbori prošli!

Za dan- dva će stranački tabori ispaliti još par otrovnih strelica što im je preostalo od kampanjskog naoružanja i to je to.
Vraćamo se lagano u normalu. Svi oni koji su za potrebe stranke napravili lažne profile sada se mogu vratiti na svoj pravi profil na kojem su uglađeni, ljubazni i s nešto ugodnijim vokabularom.
Lobistima koji su zvali susjede i rodbinu moljakajući glasove, stranka će platiti račune za mobitel…a potrošene glasnice će sami morati obnoviti ( predlažem med i kadulju).
Dugogodišnji prijatelji i prijateljice koji su pripadali različitim taborima, ponovno će moći skupa na kavu bez straha od ukora pred izbačaj!
Neće biti grupiranja i sašaptavanja po kafićima i seoskim krčmama.
Gubitnici, dakako, imaju pravo ljutiti se i sumnjati u regularnost izbora! Dobitnici pak imaju pravo na slavlje i pozivati se na volju biriča.
I lokalni portali će se vratiti svojim starim dobrim temama . Opet ćemo moći čitati ( i komentirati) kako je neodgovorni idiot ostavio smeće u Kologaju, kako opet ne radi semafor kojega je netko ukleo i popraviti ga može samo egzorcist!. Opet ćemo moći vidjeti i čuti gdje se nakrivila bandera, u kojem je selu crkla sijalica na rasvjetnom stubu, kakav krkan je parkirao na pješački itd. Moći ćemo vidjeti koje gazde traže djelatnike, tko će ovaj tjedan imati promociju knjige, što bi valjalo za ručak i poneki recept za najbrži kolač
I prodajni centri će navaliti sa svojim “akcijama” (ocat Kisko, paprika babura i roga, lampioni i krizanteme).
Dakle, sve će biti isto. Šljakeri pod teretom briga će se u radnoj odori odvlačiti na posao, a uvečer će dimiti motane cigare i odukivati: “vako se dalje nemere!”.
Ugostitelji već računaju kad padaju Svi sveti i nadaju se jednom Blitzkriegu auslendera koji bi im ubrizgali financijsku injekciju (jer inače neće preživjeti do Božića) Oni su najveći mučenici!
I tako… prestati će priče o politici, a početi će one o klanju gudina.
Tko god da je dobio Izbore nama će biti jednako dobro… a i njima😊
Neka su oni prošli!
Jakov Krišto