Bosna i HercegovinaTG Politika

JAKOV KRIŠTO : Složna braća, masne salvete i bijesne limuzine!

Priča se zakotrljala, afera se stvorila i bukti kao požar u cijeloj BiH. Ponovno je zaživjela priča o “cijepanju” pa su nacionalisti sa sve tri strane pohitali “usjeći što više kočića za međe” i potplatiti geometre da malo podmažu sprave!
Skidaju se nacionalne zastave s tavana i njima se opet maše birajući najsočnije psovke drugim nacijama! Masa se uzburkala!
Što je bilo Janši pa je sve potpalio još se pouzdano ne zna. Neki izvori bliski slovenskoj vladi tvrde da je te noći Janšina žena otišla kod sestre u Celje a onda je Janša organizirao tulum u stanu za svoju ekipu, alkohol je tekao u potocima, Janša se složio ko metar drva, petljao nešto po noćnom ormariću i namjerio se na neke salvete s ucrtanim kartama i obznanio svima! U kuloarima se opet šuška kako je Janša zapravo kolekcionar sličica “životinjsko carstvo” i strastveni sakupljač salveta i pri jednoj takvoj razmjeni duplih došao sasvim slučajno do ovih s ucrtanom mapom BiH što je kasnije i objavio.
Bilo kako bilo, demoni prošlosti su oživjeli!
Na telefonskoj liniji je Milorad Dodik:
“Halo, halo…Šefik jesi to ti, ovde Milorad”!?
“Ej Milorade, jesam, kojim dobrom ti”?
“Ma kakvo dobro, gledaš li ti vijesti, vidiš li šta nam napravi onaj Slovenac?
“Vidim kako ne vidim, Bog ga ubio mahnita, šta mu bi…gluho bilo”!
“Već, trebali bi se naći oko 6 u restoranu “Složna braća” da nešto čalabrknemo i dogovorimo strategiju po ovom pitanju”?
“Nema problema …a jesi li zvao Komšiča”? reče Šefik.
“Ma je li ti to Šefik, majke ti, mene zajebavaš! Da sam zvao Komšića ne bi zvao tebe, mućni malo glavom…u istu tikvu pušete! Ti znaš da Komšića ne šmirlgaju ovi njegovi ni 2%…zvao sam Čovića, on je već krenuo”!
“A dobro divaniš…nu ko će nama zagorčati, Slovenija!!! A neš ti države, pripišaj oda….ali dobro, vidimo se onda u 6 “!
A u 6 probrano društvance se sastalo u svom omiljenom restoranu u odvojenom sepereu. Stolu prilazi mlađahni konobar s krpom preko ruke i leptir mašnom.
“Mali, za početak nam donesi kajmak, uštipke, malo meze i butelju Plavca malog…a kasnije onu našu platu za 5 osoba(vidiš me koliki sam, pa se potapša po stomaku uz smiješak) ali zna gazda samo mu pripomeni “! reče Dodik i odmah nastavi:
“Ja predlažem staru, dobru i već prokušanu strategiju koja nam uvijek donosi pobjede i ostanak na vlasti! Samo potpirivati i držati vatru! Dok je ovaca bit će i ovacija!!
Ja ću pomalo o granici Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica,o vjekovnoj zemlji srpskoj, svi Srbi u jednoj državi, pa malo o teheranizaciji Sarajeva i sve će biti super”!!
“A ja ću o Osmanskom carstvu, o tome kako je Alija u amanet Bosnu ostavio Erdoganu,o dahijama ,o Kučuk- Aliji i Mula Jusufu, o 500 godina turske vladavine…pa tko ne voli nek izvoli iz države”! veli Šefik.
“A ja ću pomalo od krunidbe kralja Tomislava,o višestoljetnoj zemlji Hrvatskoj,o raznim čimbenicima i povijesnim činjenicama, o legendarnom trećem entitetu i nezaobilaznom kanalu na hrvatskom jeziku..eh koliko sam im puta prodao ovaj fazon”! reče Čović.
“Samo pazi da ti netko ne šukne kako si se ’91. potpisivao ćirilicom…hahaha”!! nasmija se Dodik dobacivajućj Čoviću i odmah prizna da ova šala nije prikladna momentu.
Nakon duže pauze Čović će zabrinuto:
“A što ako sada stvarno podjele državu? Onda ćemo čovječe svaki od nas morati odgovarati svom narodu…to ništa ne bi valjalo! Ne bi prolazilo ono “nama krivi vi, vama krivi mi” i sve super”??
“Ma ne brini, sredio sam ja i to! Sinoć kasno sam nazvao Incka, javila mi se Inckovica…reko, di je Incko? Ona veli,eno ga spava! Ajde ga probudi i samo mu reci “non paper” i “našle su se salvete”! Kažu kad se preno nije znao gdje! Odmah nazvao onu Ursulu Von Der Leine pa onako u pidžami odletio do prve Televizije sve ulicom vičući “e niste ga cijepali, e ništa ga cijepali”…zato ne brinite, moremo mi ovako koliko hoćeš”! reče Dodik o onda mahnu konobaru:
“Mali, mali…ove ćeš tamo staviti sve pod P “!
“Oprostite, a šta vam znači to P” reče konobar.
” Šta znači…znači p**** materina, eto šta znači, nemoj me sad i ti! P kao Predsjedništvo, kontaš li sad”? ljutito reče Dodik!!
U tome dotrča gazda restorana: “Oprostite molim vas, mali je tu tek tjedan dana, nije se još ušemio, ali mali je dobar! On je samo mislio da vi plaćate kao i ostali ljudi…ali sve će biti o.k”
Ekipa prihvati ispriku i dogovoriše još par detalja prije samog izlaska:
“E sad ćemo izaći onako ljutito, vidite da su nas novinari već namirisali! Ponešto ćemo jedan drugom dobaciti uvredljivo da ostavimo dojam i sve će biti o.k. A ti Šefik obriši malo bradu, služiti će da ne postiš”!
Kad su izašli vani, novinari su ih salijetati ali oni samo odmahuju rukama! Dodik viknu “Kosovo je Srbija”, Šefik mu dobaci: “Sanjao medo zrele kruške” a Čović odšeta pjevušeći “Neeee dam teee nikom majko Heeeerceeegoooovinooo..”!
Upališe se tri bijesne limuzine i svaka odjuri u suprotnom pravcu!

www.tomislavnews.com/Jakov Krišto