tomislavnews.com

JOŠ JEDAN IGRAČ porijeklom Duvnjak potpisao za “Dinamo”, čestitamo i sretno Dario!

Bivši junior maksimirskog kluba Dario Špikić danas je potpisao višegodišnji ugovor s plavima, objavljeno je na web stranici GNK “Dinamo iz Zagreba.

A mi, čim vidimo da je duvanjsko prezime, odmah u akciju: tko je, je li Duvnjak, tko mu je otac, majka, iz kojega su sela…? I još nam se nije dogodilo da nas intuicija prevari, pa ni ovaj put. Dakle, Dario Špikić je rođen 22. ožujka 1999. u Zagrebu, a njegov otac je Bože  Špikić, Petrića, rođen u Borčanima, a majka mu je Dubravka, iz Donjeg Brišnika, kćerka Gare i Filipa Zubića, ili “Biskupova” unuka, znaju Brišničani, ali i drugi. Špikićevi roditelji žive u Velikoj Gorici. Podsjetimo kako je nedavno za “Dinamo” potpisao i Ivan Nevistić, porijeklom isto Duvnjak, pa, uz braću Mamiće,  gotovo da smo tekst mogli nasloviti “Duvanjska kolonija u Dinamu”!

************************************************************************************************************

U finišu zimskog prijelaznog roka Dinamo nastavlja sa slaganjem momčadi za budućnost. Za Modre je potpisao Dario Špikić koji će do kraja ove sezone ostati na posudbi u Gorici.

Riječ je o 21-godišnjem ofenzivcu koji može igrati na oba krila i na poziciji ofenzivnog veznog, a otkako je prije godinu dana stigao u Goricu uglavnom ordinira po desnom krilu gdje u posljednje vrijeme pruža odlične partije.

Špikić je inače mladić iz Velike Gorice koji je dijete Dinama. Naime, u omladinskoj školi maksimirskog kluba proveo je punih 11 godina prije nego li je u ljeto 2018., s nepunih 19 godina, prešao u Hajduk u kojem je uglavnom nastupao za drugu momčad u Drugoj HNL i nikad nije dobio pravu priliku u kontinuitetu u prvoj ekipi.

Katastrofalna procjena Stanića i Kepčije
U zimskom prijelaznom roku 2020. godine tadašnja struka na Poljudu, sportski direktor Ivan Kepčija i savjetnik predsjednika za sportsku politiku Mario Stanić procijenili su kako se u njega ne isplati dalje ulagati te ga je Hajduk pustio u Goricu – bez odštete.

Tom prilikom je dogovoreno kako će Splićanima pripasti postotak od budućeg Špikićeva transfera iz Gorice i to u visini 50 posto, ovisno o tome o kojoj se odšteti bude radilo.

Budući da ni Dinamo ni Gorica nisu objavili koliki je bio transfer, o brojkama možemo samo nagađati.

“Dinamo je moj klub”
Ono što je objelodanjeno jest Špikićev ostanak na posudbi u Gorici kojoj će u preostala tri i pol mjeseca pomoći u nastojanjima da se po prvi put u povijesti kluba plasira u Europu.

“Jako sam sretan zbog ovog trenutka. Dinamo je moj klub, tu sam proveo cijelo djetinjstvo, osvajao sam brojne trofeje u mlađim kategorijama i igrao sam i u elitnoj Ligi prvaka mladih. Sigurno da iz tog perioda pamtim puno lijepih trenutaka. Zahvaljujem upravi Dinama na iskazanom povjerenju. Do kraja sezone borit ću se na terenu za Goricu, kao što sam i do sada, a zatim me čeka povratak u zagrebački klub”, rekao je Špikić nakon potpisa ugovora.

Špikić zaokružio petardu Modrih
Ovim transferom Dinamo je zaokružio seriju od pet velikih poslova u ovom prijelaznom roku kad je u pitanju rubrika ‘dolasci’. Za ukupno četiri milijuna eura Zagrepčani su potpisali vratara Ivana Nevistića i lijevog beka Daniela Štefulja iz Rijeke koji će ostati na Rujevici do kraja sezone, baš kao i Špikić u Gorici.

Stefan Ristovski, desni bek iz Rijekine šampionske sezone, je za nepoznati iznos došao iz Sporting Lisabona dok je za milijun i pol eura odštete Gorici stigao Marijan Čabraja. Za razliku od Špikića, Čabraja se odmah priključio svojim novim suigračima.

Sretnu Dariju i u Gorici i u Dinamo, gdje ga čeka Ivan Nevistić, također porijeklom Duvnjak!

www.tomislavnews.com/web stranica GNK “Dinamo”