tomislavnews.com

Jučer je podijeljen sakrament Krizme u Bukovičkoj župi

Jučer je, u najbrojnijoj seoskoj župi Duvanjskog  dekanata, u Bukovici, biskup mostarsko-duvanjski podijelio  sakrament Krizme

Jučer je u Crkvi  sv. Franje u duvanjskoj Župi Bukovica, služena svečana sveta misa i podjela sakramenta Krizme-potvrde. Svečano misno slavlje predvodio je biskup mostarsko-duvanjski dr. Ratko Perić, uz koncelebraciju župnika fra Mladena Rozića i kapelana fra Petra Ljubičića, te župnika Župe Svetog Mihovila iz Tomislavgrada, fra Gabrijela Mioča.
U nadahnutoj propovijedi, biskup je govorio o Evanđelju devete nedjelje kroz godinu. Pohvalio je poniznu i žarku, jaku i odvažnu vjeru rimskoga stotnika – časnika, koji je imao na smrt bolesnoga slugu. Časnik, poganin je čuo za Isusa i preko svojih prijatelja molio da ga dođe ozdraviti. Kad je isus bio već na putu, stižu novi stotnikovi prijatelji s porukom, da on nije dostojan da Isus dođe u njegovu kuću, neka kaže samo jednu riječ i njegov sluga će biti zdrav. Isus priznaje da još nije našao tolike vjere u Izraelu. Isus je ozdravio njegova slugu.
Biskup Ratko je pozvao krizmanike da žive svoju vjeru i budu dostojni svjedoci Kristovi na ovom svijetu.
Krizmanici, a njih je ove godine u Bukovičkoj župi bilo 78, podjednako djevojčica i dječaka, primili su  darove Duha Svetoga da mogu u vjeri rasti, po vjeri živjeti te svoju vjeru javno priznavati i širiti.
Zanimljivost je da su se ove godine po prvi put , zajedno krizmale dvije generacije, učenici osmih razreda i učenici  prvog razreda srednje škole. Uz svećenike, u pripremi krizmanika pomagala je i vjeroučiteljica Ružica Klarić.
Svečanost ovog misnog slavlja uveličao je i Župni zbor, čije je pjevanje, na kraju misnog slavlja, pohvalio  biskup.
Nakon krizme, krizmanici i njihovi kumovi su u obiteljima proslavljali ovaj svečani dan u Bukovičkoj župi.

Fotografije očekujemo!

www.tomislavnews.com