SvijetTG ČestitkeTG Sport

KRATKO FOTO I VIDEO PREDSTAVLJANJE: Bože Grgić , mladi je i uspješni nogometaš u Austriji, a porijeklom iz duvanjskog sela Omolja

Odavno nismo predstavljali mlade i uspješne Duvnjake u tuđini, a nedavno smo sreli susjeda i prijatelja koji nam je predložio pisati, predstaviti mladog i darovitog nogometaša Božu Grgića (Bilkića) porijeklom iz Omolja – Tomislavgrad, koji i sa školom u koju ide i klubom u kojemu igra osvaja prva mjesta, a nogometni znalci u njemu vide veliki nogometni potencijal.

Potrudili smo se i potražili Božu i njegovu obitelj i doznali lijepu priču u obitelji Grgića, koji žive u Austriji, u Grazu.
Ante Grgić Bilkić, otac obitelji, s tri godine s ćaćom Božom (Božijom) i majkom Ljubom (rođ. Čevra), a obadvoje rođeni u Omolju, odlazi u Austriju i tu roditelji rade do mirovine, a prije sedam godina vraćaju se i žive u Omolju.

Njihov sin Ante s obitelji: suprugom Katom (rođ. Crnac), sinom Božom i kćerkom Ivom, ostaje u Austriji, u Grazu gdje on i supruga mu rade, djeca idu u školu, a 13-godišnji sin Bože zaljubljen je u nogomet.

-Počeo je igrati s četiri godine, stalno je trenirao i iz godine u godinu napredovao, a treneri su bili puni hvala za njega- priča nam Božin otac Ante i dodaje da je Bože vrlo dobar učenik i u gimnaziju koju pohađa.

Bože je škrt na riječima, a novodi nam uspjehe koje je postigao sa svojim klubom i školom, a bio je pozvan i u Dinamov kampu. Sa školskim klubom upravo je osvojio u finale lige koje se održalo u Vorarlbergu i to pobjedivši u finalu Salzburg.
Bože ide u BG/BRG Överseegymnasium Schule, koja je ponosna na svoje nogometaše.
Bože igra u austrijskom Clubu TSV HARTBERG, a od kolovoza igrat će U14 u kojemu igraju sve austrijske pokrajine, a želja mu je jednog dana igrati u Dinamu, gdje je prije dvije godine boravio u kampu s Dinamovim igračima. Kao i svim mladim igračima, san mu je zaigrati u Hrvatskoj reperezentaciji, ali, kaže to su samo želje i snovi, a Bog zna…

Uz nogomet Bože voli i doći kod djeda i bake i veseli se da će uskoro u Omolje, u Tomislavgrad, gdje ostaje desetak dana, jer mu klupske obveze više ne dopuštaju i zavidi sestri Iva koja cijeli ljetni raspust provede u Omolju.

“Volim doći u Omolje, tu imam prijatelje, mirno je, tiho, lijepa priroda i baš se dobro odmorim. Osim ljeti u Omolje dolazim i tijekom zimskog odmora i kad god mi se pruži prigoda s roditeljima dolazim u Tomislavgrad”, rekao nam je na kraju kratkog razgovora mladi i daroviti nogometaš u Grazu, a porijeklom s Duvanjskog polja.

www.tomislavnews.com/Lj. Đikić/Foto i video: obiteljski album Grgić