Kolumne

LIJEPO JE na početku dana pročitati što piše djevojka-framašica iz Roška Polja: “Zaljubljen u Boga”

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Biti zaljubljen u Boga znači vjerovati. Vjerovati Bogu i prepustiti mu se, jer on je tu, zna što nam je potrebno i što je najbolje za nas. Sv. Augustin je rekao: Bog će biti onoliko velik u tvome srcu koliko mu ti dopustiš. Dopustimo mu da uđe u naša srca molitvom. Dok molimo budimo gore na nebu i vjerujmo Mu. Razgovor sve liječi, a kako li je neprocijenjiv taj razgovor u kojem te netko sluša iako zna svaku tvoju misao, riječ, uzdah?

Molitva i strpljenje. Ponekad čekamo, gubimo vjeru i pouzdanje. No Bog zna najbolje, nekada i ono što smo mi mislili da je za nas dobro i jest dobro, ali ne sada, u pravo vrijeme bit će još i bolje. Čekanjem rastemo za ono što je On pripremio za nas.
Biti zaljubljen u Boga znači voljeti. Voljeti, no najprije njega, izvor svakog dobra i ljubavi. A onda, po njemu, sve ostalo, ljude i stvari. Jer kada upoznamo tu istinsku Božju ljubav, naša ljubav prema bližnjima biti će istinska i čista.
Kroz tu ljubav upoznat ćemo najiskreniju sreću u najljepšim trenutcima i zadobiti snagu za one najteže.

Biti zaljubljen u Boga znači biti hrabar. Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? (Rim 8,31) Bog nam ne govori niti savjetuje da budemo hrabri, on nam to zapovijeda. Jer vjera, ne osjećaj, vjera pomiče planine. Spušteni smo na Zemlju baš sada i baš ovdje da svojom energijom pokrećemo svijet. Ti si možda jedina Biblija koju će netko pročitati, potrudimo se zato da što više ljudi preko nas upozna Bibliju i zaljubi se u Boga.

Ana K.

www.tomislavnews.com