tomislavnews.com

MINI INTERVJU: Zvonko Bagarić-Ćagić, direktor SRC „Čajuša“ na Kupreškoj visoravni

Zimska turistička sezona na Kupresu je prošla, za nas relativno uspješna, iako…

 

Jutros smo uradili kratki intervju s direktorom Sportsko rekreacijskog  centra „Čajuša“ na Kupresu, gospodinom Zvonkom Bagarićem-Ćagićem.

Gospodine Bagariću, zimska sezona je završena na Kupresu, snijega ni u tragovima, odmarate li sada?

Kakav odmor, u ovom poslu nema odmora, tek smo sveli računa i pospremili opremu od zimske sezona, a sada, u ovoj nekoj međusmjeni sezona, pripremamo se za ljetnu sezonu.

Jeste li zadovoljni kakva je bila zimska turistička sezona na Čajuši?

Jesam, ne treba biti nezadovoljan, najvažnije je da je naš SRC postao samoodrživ, dakle, da sada može sam sebe financirati, od čega je najveća stavka podmirivanje kredita. Ne možemo se požalit.

Koliko je, praktično, ove zime trajala skijaška sezona  na Čajuši?

Mi smo startali sa zimskom sezonom , odnosno, otvorili skijališta desetak dana prije Božića i bila su otvorena do Uskrsa, dakle, do  početka travnja.

Je li protekle zimske sezone bilo manje gostiju, s obzirom na veliku krizu i kod nas i u okruženju, da ne kažemo svijetu?

Gostiju je bilo podjednako, ako ne i više nego prošlih godina, ali su osjetno manje trošili. Ove godine bi, navodim samo kao primjer, bračni par ,zaljubljen u skijanje,  iznajmio jedne skije, pa suprug skija prijepodne, a supruga popodne! To nam se prije nije događalo, a da ne spominjem ostale usluge.

Tko su prošle sezone bili najčešći gosti na Čajuši?

Već tradicionalni najbrojniji su nam bili Dalmatinci, ali i iz drugih krajeva Hrvatske, potom Hercegovci, ali je bilo i Nijemaca, Austrijanaca, Talijana…, jer je kod nas znatno jeftinije skijati, a i ostale usluge su povoljnije , od onih u europskim zemljama.

Što se sada događa, što sada , u proljeće i ljeto, nudite, u SRC Čajuša?

Ponuda je i sada bogata i raznovrsna, iako je travanj i svibanj mirniji dio turističke sezone na Kupresu. Mi sada nudimo terene za većinu sportova, kongresni turizam, lovni turizam,izletni, šetnice, odmor na čistom zraku, mir, tišinu. U koje god godišnje doba dođete u Kupres možete se odmoriti i bit ćete zadovoljni.

Što Vi, konkretno, sada radite?

Mlađi su angažirani oko turističke djelatnosti našega Centra, a ja osobno, s ljepšim danima, počinjem s građevinskim radovima, jer imamo i građevinsko poduzeće, ali ove godine, izgleda, malo tko gradi.

www.tomislavnews.com