tomislavnews.com

Ministar uz mreVUŽ Hercegbosanske županije

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić je prije par dana u svome uredu primio predstavnike mreže Vijeća učenika Hercegbosanske županije.

Ministru su učenici predstavili rezultate treninga, koji je 19. i 20. travnja ove godine održan u hotelu „Dinara“ u Livnu.
Na sastanku se razgovaralo se i o problemima u obrazovanju s kojima se srednjoškolci susreću, kao i o nastavku suradnje resornog ministarstva i mreže.

Naime, mreža Vijeća učenika Hercegbosanske županije osnovana je 2010. godine sa svrhom povezivanja svih vijeća naše županije u zajedničke ciljeve. Neki od ciljeva su to da Vijeće učenika (mreVUŽ) postane krovna organizacija svih srednjoškolaca u županiji, poticanje aktivizma i volonterizma kod srednjoškolaca, uključivanje srednjoškolaca u procese donošenja odluka koje su od interesa za mlade, te povezivanje i razvoj suradnje Vijeća učenika iz svih srednjih škola u županiji.

Učenici su se zahvalili ministru na pruženoj podršci pri organizaciji akcije „Zaigraj za mreVUŽ“, te izrazili želju za nastavkom suradnje kako bi iskoristili svoj mladalački duh i energiju kojim bi unaprijedili i olakšali obrazovanje svim srednjoškolcima naše županije, priopćeno je iz Vlade HBŽ.