tomislavnews.com

MINISTARSTVO FINANCIJA B i H : Hrvatskoj već uplaćeno 500.000 KM pomoći

Petrinja i Sisak, Hrvatska - 29. prosinca 2020: Stanje nakon potresa u Petrinji Potres od 6.2 po Richteru pogodio je danas u 12.29 minuta hrvatske gradove Petrinju i Sisak gdje je nanio velike materijalne štete te odnio jedan dječji život, a njegova snaga osjetila se i u Zagrebu, u velikom dijelu Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine ( stringer - Anadolu Agency )

Nakon što je na sjednici Povjerenstva za proračun i financije Predstavničkog doma parlamenta BiH usvojena inicijativa kojom se od Vijeća ministara traži da izdvoji sredstva za pomoć žrtvama potresa u Hrvatskoj u minimalnom iznosu od 300.000 KM, Ministarstvo financija i trezora BiH priopćilo je da je za ovu namjenu iz proračunske rezerve već uplaćeno 500.000 KM.

Vijeće ministara je, na inicijativu Ministarstva financija, na sjednici održanoj 12. siječnja, 2021. godine, usvojio odluku kojom se za saniranje posljedica potresa iz tekuće rezerve izdvoji 100.000 KM općini Kostajnica koja je na granici s Hrvatskom i pretrpjela je znatnu štetu.

Na istoj sjednici usvojena je i odluka o izdvajanju 500.000 KM iz tekuće rezerve radi pružanja pomoći Vladi Hrvatske u saniranju posljedica potresa, koji se dogodio krajem studenog, 2020. godine, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo financija i trezora odmah je realiziralo ove odluke Vijeća ministara BiH i sredstva doznačila korisnicima.

Na jučerašnjoj sjednici Povjerensva usvojena je inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta kojom se od Vijeća ministara BiH traži da izdvoji sredstva za pomoć žrtvama potresa u Hrvatskoj u minimalnom iznosu od 300.000 KM.

www.tomislavnews.com/bhrt.ba/Foto: AA