tomislavnews.com

MINISTARSTVO okoliša potvrdilo: Održat će se više javnih rasprava o Studiji utjecaja na okoliš za dalekovod i VE Široka Draga

Nakon našeg nedavnog pisma, u kojem smo izrazili nezadovoljstvo zbog otkazivanja zakazane javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš za projekt izgradnje dalekovoda 2×220 kV za VE Široka Draga, zaprimili smo odgovor iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ministarstvo je potvrdilo da će se, umjesto jedne, održati više javnih rasprava, a do prolongiranja je došlo upravo iz razloga koje smo naveli u našem dopisu, a s ciljem osiguravanja kvalitetne organizacije te omogućavanja šireg informiranja i sudjelovanja javnosti i zainteresiranih građana.

Ovim putem zahvaljujemo Ministarstvu na uvažavanju naših argumenata o važnosti održavanja više javnih rasprava u mjestima duž cijele trase planiranog dalekovoda. To će omogućiti detaljnu raspravu o svim relevantnim aspektima i osigurati transparentan proces.

Pozivamo sve mještane i stručnjake da se aktivno uključe u nadolazeće rasprave i analizu Studije utjecaja na okoliš. Vaši prijedlozi i primjedbe ključni su za zaštitu našeg kraja od daljnje devastacije, posebno imajući u vidu alternativne mogućnosti ojačanja postojećih dalekovoda bez potrebe za uzurpiranje nove trase, što je već predviđeno važećim prostornim planom.

Zahvaljujemo Ministarstvu na brzom odgovoru i podršci te potičemo sve na aktivno sudjelovanje u javnoj raspravi, priopćili su Mladi Buškog blata.

www.tomislavnews.com