TG Politika

MLADI BUŠKOG BLATA: Osvrt na jučerašnji skup Hrvatskog nacionalnog Pomaka u Kazagincu

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Jučerašnji (26.9.2024.) skup Hrvatskog nacionalnog Pomaka u školi u Kazagincu, na prvu, izgledao je kao uspješan događaj s obzirom na brojnost prisutnih.

Po gradskim portalima se može pročitati ogromna podrška Pomaku u Kazagincu. No, jasno je kako je većina okupljenih došla s liste kandidata Pomaka i njihovih bližnjih. Očekivanja su bila skromna, a niti iznenađenja nije bilo.

Na početku skupa, predstavljena je lista kandidata na kojoj su se našla i dva naša Jezerana. Kandidat s dužim stažom održao je govor, upoznao prisutne s glavnim ljudima stranke, dok se nova članica Pomaka, naša Anđa, koja je 4. na listi, nije obratila okupljenima s niti jednom rečenicom. Nakon formalnog predstavljanja, riječ preuzima nositeljica liste, a ubrzo potom i Ivan Vukadin, s prepoznatljivom samouvjerenošću i goropadnošću. Ističe sve što je postignuto u posljednje četiri godine, hvaleći uspjehe stranke na općinskoj i županijskoj razini.

Nakon njega, sadašnji načelnik Ivan Buntić nastavlja u istom tonu, hvaleći dosadašnji rad i predstavljajući novi program. U prvim redovima, članovi liste odano plješću svakoj izgovorenoj samohvali, dok publika pasivno prati događaj.

Naši buškoblatski ljudi, kao i obično, nisu se pretjerano uključili u raspravu, osim jednog mladog člana u kojeg se svi trebaju ugledati, koji je postavio pitanje vladajućima o odnosu prema lokalnoj zajednici. Načelnik Buntić je vješto izbjegao konkretan odgovor, pozivajući se na zakone, koji su, kako se čini, samo njemu poznati.

Zanimljivo je da su sa sobom doveli stručnjaka za prostorno planiranje, naravno iz Mesihovine. Čini se da je njegova uloga na skupu ostala nerazjašnjena, a njegovo prisustvo donijelo čuđenje. Povezati zašto je naglasak stavljen na Mesihovina, prepuštamo vama.

Sve skupa, cijeli događaj više je nalikovao na političku predstavu nego na ozbiljan dijalog s lokalnom zajednicom.
Na kraju, nije izostao ni komentar kako se kroz određene političke igre vodi borba preko nas, lokalnih ljudi, kako ni sam Vukadin nije upućen u sve aspekte tih politika. No, mi nismo djeca. Jasno nam je da je Vukadin davno nadmašio svoje učitelje i da mu je, kako se kaže, samo nebo granica. Ali dobro znamo tko će ga na tom nebu dočekati – onaj čiju politiku Vukadin očito ne poznaje, a ni ne prakticira.

Danas smo možda bili malo oštriji u našem osvrtu, no ovakav skup nas je ponukao na to. Ostajemo budni i komentirat ćemo i druge političke skupove u nadolazećim danima, pa i onaj koji je najavio naš dugogodišnji predstavnik, osvrt je MLADIH BUŠKOG BLATA.

www.tomislavnews.com