tomislavnews.com

MUP HBŽ : OA “MIR I DOBRO 2021.” i Tjedno izvješće o sigurnosti u HBŽ

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova HB županije  dana 13.12.2021. godine započela je s provođenjem preventivne akcije „Mir i dobro 2021. ” koja je već postala tradicionalna akcija uoči božićnih i novogodišnjih blagdana.

Nastupajući blagdani ( katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić i Nova godina ) se i ove godine dočekuju u složenim sigurnosnim i socijalnim prilikama, povećanom broju ilegalnih migranata kao i složenoj situaciji pandemije COVID 19. Na temelju dosadašnjeg praćenja stanja na terenu u vrijeme blagdana, za očekivati je porast broja prekršaja narušavanja javnog reda i mira, uporabe raznih pirotehničkih sredstava, porasta broja prometnih nezgoda , stvaranja prometnih gužvi i zastoja, porast broja izvršenja kaznenih djela i drugih oblika ugrožavanja osobne i imovinske sigurnosti građana.

U cilju kontinuiranog praćenja i sagledavanja sveukupne sigurnosne situacije na prostoru HB županije i provođenja pojačanih mjera sigurnosti u vrijeme nastupajućih blagdana, Uprava policije MUP-a HB županije provodi Operativnu akciju „Mir i dobro 2021.“, koja će trajati od 13.12.2021. godine do 21.01.2021. godine, priopćeno je iz MUP HBŽ.

 

Tjedno izvješće o stanju sigurnosti od 06. do 13.12.2021. godine 

U vremenskom periodu od 06. do 13.12.2021. godine na području HB županije dogodilo se šesnaest prometnih nezgoda, od toga dvije prometne nezgode sa većom materijalnom štetom i četrnaest prometnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U zoni odgovornosti PU Livno dogodilo se osam prometnih nezgoda, u zoni odgovornosti PU Tomislavgrad dogodilo se šest prometnih nezgoda i u zoni odgovornosti PU Drvar dogodile su se dvije prometne nezgode.

U oblasti kriminaliteta zabilježeno je osam događaja koji imaju obilježja kaznenog djela i to:

– 2 KD “Teška krađa” ( PP Tomislavgrad i PP Glamoč ),
– 2 KD “Oštećenje tuđe stvari” ( PP Tomislavgrad ),
– 1 KD “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” ( PP Tomislavgrad ),
– 1 KD “Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje ” ( PP Livno ),
– 1 KD “Ugrožavanje sigurnosti ” ( PP Drvar ),
– 1 KD “Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda” ( PP Livno ).

Na području HB županije zabilježeno je pet prekršaja po javnom redu i miru:

– tri prekršaja po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( verbalno vrijeđanje ),
– dva prekršaja po čl. 6. Zakona o javnom redu i miru ( naročito drsko ponašanje )

www.tomislavnews.com/MUP HBŽ