HB ZupanijaTG Crna kronika

MUP HBŽ: POVEĆAN broj kaznenih djela trgovine ljudima!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Dana 17.8.2020. godine oko 21.30 sati djelatnici PP Livno su prilikom kontrole prometa u Goričkoj ulici zaustavili m/v marke Golf V vlasništvo renta car iz Breze kojim je upravljala osoba D.H., rođen 1991. u Srebrenici, nastanjen u Vogošći, Sarajevo.

Tom prilikom je utvrđeno da se pored vozača u vozilu nalazi još 5 osoba državljana Iraka (migranata). Vozač m/v je doveden u prostorije PP Livno, lišen slobode i nad njim će biti provedena krim obrada zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje KD iz čl. 210 KZ BiH (trgovina ljudima).Migranti su nakon utvrđivanja identiteta upućeni u najbliži migracijski centar.

Također 17.8. oko 22.20 djelatnici PP Livno su na magistralnom putu Livno-Bosansko Grahovo, u mjestu Čelebić zaustavili m/v opel meriva vlasništvo iste renta car kuće. Nakon zaustavljanja m/v vozač se udaljio u nepoznatom pravcu. U vozilu je zatečeno još 6 osoba porijeklom iz Iraka. Isti su nakon utvrđivanja identiteta upućeni u najbliži migracijski centar. Vozilo je prevezeno u krug PU Livno, a za vozačem je daljnji operativni rad u tijeku.

Tijekom prve polovine mjeseca kolovoza na području Hercegbosanske županije zapaženo je veće kretanje migranata i od strane policijskih službenika evidentirano je 88 osoba što je znatno povećanje u odnosu na cijeli srpanj mjesec kada je na području naše županije zatečeno ukupno 58 osoba (migranata).

Ovom prilikom skrećemo pozornost građanima da ako uoče kretanje nepoznatih osoba dojave policiji na broj 122, priopćenje je iz MUP HBŽ.

www.tomislavnews.com/Foto ilustracija