Svijet Vijesti

Na dan Papine objave baziliku Sv. Petra pogodila munja, pročitajte i Proročanstvo!

Na dan ostavke pape Benedikta XVI., zanimljivo, kupolu bazilike Svetog Petra u Vatikanu pogodila je munja.Pročitajte i Proročanstvo!

Fotografiju udara munje objavila je na svojim stranicama talijanska agencija Ansa nakon čega se, slikovito rečeno, prizor proširio društvenim mrežama brzinom munje.

Podsjetimo, Papa Benedikt XVI. odlučio je dati ostavku na mjestu poglavara Katoličke crkve. Vijest koju je objavio iznenada, izazvala je nevjericu kako u crkvenim redovima, tako i u cijelom svijetu. O tome nisu znali ni njegovi najbliži suradnici. Kao razlog odlaska papa kojem je 85 godina, naveo je svoje zdravstveno stanje. Sveta Stolica tvrdi kako razlog umirovljenju nije nikakva konkretna bolest.

Hoće li sljedeći papa ujedno biti i posljednji i stiže li nam doista Sudnji dan? Ako vjerujete u Proročanstvo o papama, koje se pripisuje Sv. Malahiju, onda je odgovor potvrdan.

Proročanstvo: Sljedeći papa posljednji, slijedi Sudnji dan!

Naime, u slavnome i često citiranom proročanstvu temeljenom na otkrivenju koje je doživio taj Irac, sljedeći papa bit će ujedno i posljednji, a uz njega se navodi citat:

– Usred golemog progona, na prijestolje Svete rimske crkve će sjesti Petar Rimljanin, koji će napasati svoje stado tijekom mnogih stradanja, a nakon čega će grad sedam brda biti uništen i strašni Sudac će suditi svom narodu, stoji u tom spisu, koje se iznova citira kada Vatikan traži novog poglavara.

Pojednostavljeno prevedeno, tijekom Petra Rimljanina Vatikan će doživjeti krah, a s padom crkve i svijeta uslijedit će Sudnji dan, trenutak kada će Bog razdvojiti zle od pravednih.

Podsjetimo tko je bio Sv. Malahija, zašto mnogi misle da je njegovo proročanstvo ipak podvala, što u njemu stoji i kako ga tumače:

Sv. Malahija

Sveti Malahija (irski: Maelmhaedhoc Ó Morgair) rođen je 1094. te je umro  2. studenog 1148. Bio je nadbiskup Armagha i jedan od najvećih reformatora Irske Crkve.

Legenda kaže da je, između ostalog, predvidio točan dan vlastite smrti, ali i da će njegova domovina sačuvati vjeru i odanost Vatikanu unatoč ugnjetavanju i proganjanju tijekom sedam sljedećih stoljeća.
Autentičnost proročanstva

Malahija je došao u Rim 1139. na poziv pape Celestina II, a tijekom boravka je doživio viziju svih budućih papa, koju je zabilježio u vidu šifriranih fraza.

Rukopis je položio u rimsku pismohranu i on je zaboravljen. Malahijina biografija Bernarda od Clairvauxa ne spominje proročanstva, niti su ona spominjana u bilo kakvom tekstu sve dok nisu nađena u rimskoj pismohrani 1590. godine.

Ovo je navelo na teoriju da je proročanstvo krivotvorina iz 16. stoljeća te da se netko poslužio Malahijinim imenom kako bi svojim rečenicama dao na važnosti.

Oni koji negiraju autentičnost proročanstva tvrde da fraze odgovaraju papama do vremena nalaženja isprave, ali da su kasnije sličnosti samo ishod prevelike uopćenosti fraza. (izvor: Wikipedia)