TG Vijesti

Načelnik TG općine, Ivan Vukadin, na Skupštini NALIS-a u Skopju

Glavna tema ovogodišnjeg skupa bit će pregovaranje o pitanju financija i mogućnosti razvijanja baze podataka o općinskim financijama u okviru saveza

U Skopju se 19. i 20 travnja 2013. godine održava redovita godišnja sjednica Skupštine NALAS-a, mreže udruga lokalnih jedinica jugoistočne Europe na kojoj, kao predstavnik Saveza općina i gradova F BiH, sudjeluje načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin. Glavna tema ovogodišnjeg skupa bit će pregovaranje o pitanju financija i mogućnosti razvijanja baze podataka o općinskim financijama u okviru saveza. Na skupštini će biti usvojen i NALAS-ov Strateški plan za razdoblje 2013.-2017. a jedna od tema će biti i organizacija sajma NEXPO 2013., koji će se ove godine održati u Rijeci i Opatiji, od 25. do 27. rujna.

Inače, NALAS je mreža saveza i lokalnih vlasti jugoistočne Europe, koji danas okuplja 15 saveza iz zemalja jugoistočne Europe, koje predstavljaju više od 4000 jedinica lokalne samouprave, i oko 80 milijuna građana ove regije., priopćeno je iz Ureda tomislavgradskog načelnika.
TN