tomislavnews.com

NAJAVA/ EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO : VEČERAS HRVATSKA-FRANCUSKA, KAKVA JE VEZA NEKIH IGRAČA S DUVANJSKIM POLJEM?

Hrvatska i Francuska rukometna reprezentacija večeras od 20:30 igraju odlučujuću utakmicu u borbi za polufinale Europskog prvenstva.

 

Znamo kao mnogo znate o reprezentacijama, o hrvatskim rukometašima, a mi smo pronašli neke zanimljivosti o trojici rukometnih reprezentativaca, a koje, možda, ne znate, a vezno je za duvanjski kraj?

O Vladi Šoli, legendarnom rukometnom golmanu-veteranu,  a sada treneru vratara Hrvatske rukometne reprezentacije, vjerujemo znate mnogo, pa ipak ponavljamo: porijeklom je iz Prisoja, iz buškoblatskog kraja

A sada o aktualnim rukometašima Hrvatske reprezentacije donosimo ono što je manje poznato, a vezano je za duvanjski kraj:

Marino Marić je Mostarac, a njegova žena je porijekom Duvanjka s Kola ,Virgilija Nevistić. Kćerka je Ivana-Ikana Nevistića, kojemu je stric poznati duvanjski i svjetski umjetnik pokojni Virgilije Nevistić, po kojemu je Marićeva žena dobila ime. Marino sada igra u Njemačkoj, u klubu je MT Melsungen. Dakle, Marić je duvanjski zet, protiv Norveške je igrao odlično, pa se nadamo kako će i večeras protiv Francuske, navijamo za zeta!

Šimi Iviću otac Ante je porijeklom iz Dalmatinske Zagore, a inače žive u Solinu,  a majka Šimina Snježana je  Duvanjka-Šujička (Galečić), djevojačkog prezimena Barišić. Šime je počeo karijeru u Splitu, nastvaio u Nexe Našice, Celje, Nantes, sada u Poljskoj, u klubu Wisla Plock. Šime se uskoro ženi, a njegova odabranica je Goga Polić, nije Duvanjka.

Prošli put smo pisali kako Domagoj Duvnjak, osim prezimena, nema neke veze s Duvanjskim polje i – prevarili se! Naime, i Duvanjsk bi uskoro mogao postati kupreško – duvanjski zet: već dugo je njegova djevojka Lucija Žulj, kojoj je majka iz duvanjskog sela Crvenica, a udata u Kupres.

Ako večeras Hrvatska pobijedi Francusku, objavit ćemo i kratke razgovore sa spomenutim rukometašima.

Svim hrvatskim rukometašima večeras želimo puno sreće, a naravno ovim našima posebno!

www.tomislavnews.com/ Foto: Pixel