TG Kultura/Zabava

NAJAVA: IZLOŽBA fotografija „Kraška polja Bosne i Hercegovine 2021.“- Zaronite u čarobni svijet kraških polja

Nakon otvaranja izložbe fotografija „Kraška polja Bosne i Hercegovine 2021.“, koju je premijerno mogla vidjeti mnogobrojna Livanjska publika u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica u Livnu, čiji je organizator Ornitološko društvo „Naše ptice“ izložba fotografija kraških polja seli se u Tomislavgrad.

Dvadeset najboljih fotografija biće predstavljeno u Kulturno-informativnom centru u periodu od 01.- 07. 3. 2022. Pozivamo sve ljubitelje prirode i dobre fotografije da prisustvuju svečanom otvaranju u utorak, 1. 3. 2022. s početkom u 19,00 sati ili da izložbu posjete radnim danima do 07. 3. 2022. u periodu od 8-15 sati.

Ulaz je slobodan.
Kraška polja su najvrjedniji biseri prirode Bosne i Hercegovine i predstavljaju važne centre biodiverziteta i endemizma naše zemlje. S ciljem predstavljanja hidroloških, kulturnih i biodiverzitetskih vrijednosti ovih područja široj javnosti, Ornitološko društvo “Naše ptice” je organiziralo međunarodni foto natječaj “Kraška polja Bosne i Hercegovine 2021”. Pozivu za sudjelovanje odazvala su se 52 autora iz zemlje i inozemstva, s ukupno 369 fotografija snimljenih na 23 kraška polja Bosne i Hercegovine.
Posjetitelji će imati priliku pogledati i fotografiju „Rijeka zmijolikog toka“ autora Daria Batinića, koja je izložena u paviljonu Bosne i Hercegovine, na sajmu EXPO2020 u Dubaiju.
Fotografije su se natjecale u četiri kategorije:
1) Kraška polja i voda,
2) Kraška polja i ljudi,
3) Samonikle biljke kraških polja,
4) Divlje životinje kraških polja
Foto natječaj je realiziran u okviru projekta “Kraška polja 3+ Podrška zaštiti i održivom regionalnom razvoju Livanjskog i Duvanjskog polja”, koji implementira Ornitološko društvo “Naše ptice” u suradnji s partnerskim organizacijama “EuroNatur”, “Centar za životnu sredinu” i “Naša baština”, a financira fondacija MAVA”.


Autori izložbe:

Biljana Topić (biljana.rankovic75@gmail.com)

Goran Topić (goran.topic84@yahoo.com)

www.tomislavnews.com/KIC Tomislavgrad