TG Kultura/Zabava

NAJAVA: KONCERT JASNE ZLOKIĆ ispred Spomen bazilike u Tomislavgradu na kraju Središnjeg slavlja “Dana sv. Nikole Tavelića”

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Deseti, središnji i završni dan tradicionalne duhovno-kulturne manifestacije “Dani sv. Nikole Tavelića” bit će nedjelju, 10. srpnja, 2022. godine.

U 10:00 sati Bit će procesija gradskim ulicama, a nakon toga  Svečano misno slavlje ispred Spomen bazilike, koje će predvoditi biskup mostarsko – duvanjski, mons. Petar Palić.

U predvečerje, u 18:00 sati ispred Spomen bazilike koncert će održati poznata hrvatska pjevačica Jasna Zlokić, čiji nastup i pjesme koje izvodi posebno će obradovati publiku srednje generacije, da ne kažemo malo starije. Njezina je, sigurni smo, najpopularnija i najizvođenija pjesma “Skitnica”, koja s godina postaje sve popularnija,

Poslušajte evergrin za najavu, a svakako dođite na koncert!

 

KRATKA BIOGRAFIJA: Jasna Zlokić glazbom se počinje baviti već kao sedmogodišnja djevojčica nastupajući u dječjem kazalištu. Kao tinejdžerka nastupa na festivalima pjevača amatera, da bi 1974. godine osvojila titulu Prvog glasa Dubrovnika.

Pobjeda na natjecanju amatera u Splitu ´81 godine odvodi je na finale u Sisak gdje osvaja pobjedničku lentu što joj donosi kao posebnu nagradu i poziv da sljedeće godine nastupi u seniorskoj konkurenciji na Splitu ´82. Predstavlja se skladbom “Nina, nana” te joj je dodijeljena nagrada najbolje debitantice. Nastupa i na Splitu ´83 s “Ne znam koji vjetar puše”, te na Splitu ´84 s Dujmićevom skladbom “Skitnica”. Ta je skladba postala, ne samo prjelomnica, već i odrednica njene karijere. Stotine tisuća prodanih ploča i držanje vrha popularnosti cijele te godine najbolji su dokaz pjevačke afirmacije Jasne Zlokić. Iste jeseni osvaja i Zagrebfest opet s Dujmićevom skladbom “Povedi me”. Godinu je zaokružila osvajanjem titule najbolje pjevačice za 1984. godinu.

www.tomislavnews.com/Foto: JL.