tomislavnews.com

NAJAVA: Peppa Pig i HKD Napredak Tomislavgrad organiziraju promociju dječjih knjiga

Produženi boravak Peppa Pig i HKD Napredak Tomislavgrad organiziraju promociju dječjih knjiga „Pegula“, „Razredna slovarica“, „Od stihova do slova“, „Legenda o Gaju Liberiju“, „Nepopravljiva šteta“, „Gdje šljive rastu“ i „Čarobno zrcalo“, autorice Niveske Jaruge – Kovačev iz Sinja, u četvrtak, 17. listopada, u prostorijama produženog boravka Peppa Pig, u Tomislavgradu, 12:00 sati.

Niveska je članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, učiteljica je razredne nastave u Osnovnoj školi u Trilju. Surađuje s brojnim dječjim časopisima, a tekstovi su joj uvršteni i u čitanke za osnovnu školu i digitalne materijale za mlađe razrede. Uz to je i recenzentica nekoliko čitanki i vježbenica za 3. i 4. razred. Njezina priča „Kolotečina ili Živa istina“ osvojila je treće mjesto na natječaju za kratku priču „Ekran priče 04“. Piše ikavicom, objavila je i zavičajnu obradu usmenih pjesama „Poetske i jezične značajke usmenoga stvaralaštva triljskoga kraja“.

Voditeljica je školske Dramske sekcije, članica sinjskog Pučkog kazališta, lektorica brojnih knjiga i godišnjeg časopisa „Triljski most“ koju izdaje Udruga za kulturu – „Kulturno društvo Trilj“, čija je predsjednica.

Svi ste pozvani i dobrodošli na promociju!

HKD Napredak Tomislavgrad

www.tomislavnews.com