tomislavnews.com

NATJEČAJ za dodjelu godišnje nagrade „SUNCOKRET ruralnoga turizma Hrvatske – The Sunflower Award“ za 2024. godinu

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ objavljuje natječaj za dodjelu godišnje nagrade „SUNCOKRET ruralnoga turizma Hrvatske – The Sunflower Award“ za 2024. godinu.

Predmet ovoga Natječaja je prikupljanje prijava projekata, programa i aktivnosti fizičkih i pravnih osoba – turistička seljačka gospodarstva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), poduzetnici u ruralnome turizmu, udruge, zadruge, turističke zajednice, jedinice područne i lokalne samouprave, zaštićena područja prirode, ustanove i ostale pravne osobe koji djeluju u području ruralnoga turizma – za nagradu „SUNCOKRET ruralnoga turizma – The Sunflower Award“.

Nagrada se dodjeljuje u osam (8) kategorija:

Turistička seljačka gospodarstva
Ruralna domaćinstva – tradicijska ruralna domaćinstva i moderna ruralna domaćinstva
Tradicijska ruralna gastronomija
Vinski turizam
Mali obiteljski proizvođači (craft-turizam)
Aktivni turistički sadržaji u ruralnome prostoru
Ruralno-turistički projekti
Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka: „Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla“, „Zaštićena oznaka izvornosti“, „Zajamčeno tradicionalni specijalitet“, „Eko proizvod“, „Zaštićene oznake izvornosti vina (ZOZP, ZOI)“, „Hrvatski otočni proizvod“, „Hrvatska kvaliteta“, „Izvorno hrvatsko“ i druge marketinške oznake.
Dodjeljuju se i dvije posebne nagrade:

„Nagrada dr. sc. Eduard Kušen“ namijenjena pojedincima koji daju poseban doprinos razvoju i promidžbi ruralnoga turizma
„Nagrada za pametne ruralne zajednice“ namijenjena lokalnim zajednicama, pojedincima, poduzećima i ustanovama koji pokazuju izvrsnost u području održivoga turizma, koncepta pametnih sela, inovacija, pametnih tehnologija, kreativnosti, strateških koncepata i slično.
U suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a s ciljem promicanja i očuvanja hrvatske kulture, tradicije i običaja i ove se godine mogu prijaviti natjecatelji s područja Bosne i Hercegovine i drugih država.

Natječajnu dokumentaciju potrebno je dostaviti do 30. rujna 2024. godine.

Detaljnije o uvjetima prijave i sudjelovanju na Natječaju, i svim relevantnim podacima o Projektu dostupno je na mrežnim stranicama https://suncokret.hr/, kao i na profilima društvenih mreža Facebook (Suncokret ruralnoga turizma – The Sunflower Award) i Instagram (suncokret_hr). Sa svim upitima prijavitelji se mogu javiti i na e-mail adresu: info@suncokret.hr. Objava je Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com