Svijet Vijesti

Nova Facebook aplikacija ‘HAJDE DA SE KRESNEMO’

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Kako prenosi “The Daily Mail”, aplikacija ‘Bang With Friends’ tvrdi kako će pomoći korisnicama/korisnicima ove društvene mreže da ‘anonimno pronađu prijatelje koji su spremni na kombinaciju za jednu noć’ i to tako što će ih povezivati po principu privlačnosti.

Nova aplikacija na Facebooku, “Bang With Friends” omogućava korisnicima ove društvene mreže da saznaju ko je od njihovih online prijatelja spreman za “jednonoćnu shemu”, naravno bez obaveza.

Međutim, opća sumnja postoji koliko je zapravo ova aplikacija anonimna, jer navodno već postoji propust koji omogućava korisnicima prije nego što se ulogiraju da saznaju tko od njihovih prijateljica/prijatelja koriste “Bang With Me”.

Kada se korisnica/korisnik ulogira na “Bang With Friends” aplikaciju na ekranu se pojavljuju brojne profilne fotografije Facebook prijatelja suprotnog pola, čime je naznačeno da je ova aplikacija prije svega namijenjena Fejsbuk korisnicima heteroseksualne orijentacije (ne znam kako se onda pojavila slika muškog spola LOL).

Ispod svakog profila postoji dugme obilježeno “Down to Bang” pomoću kojega korisnik naznači za koju osobu je seksualno zainteresirana/zainteresiran.

Nakon što se klikne na spomenuto dugme pojavljuje se oznaka “Awaiting Bang” koja pak, neće tu osobu obavijestiti o vašem interesiranju, osim ako i ona nije ispod vašeg profila kliknula dugme “Down to Bang”. Ako se to dogodi, aplikacija šalje notifikaciju na vaš e-mail koja će vas informirati o tome da ste našli “para za shemu za jednu noć”.

Međutim, iako ova aplikacija do sada ima 10.000 prijavljenih korisnika, mnogi korisnici Facebooka je smatraju degutantnom.