HrvatskaTG Vijesti

Novi potres zatresao Zagreb i okolicu, a osjetio se i u Splitu i okolici!

Novi potres zatresao Zagreb i okolicu, epicentar kod Markuševca: “Prvo tutnjava, a onda podrhtavanje od nekoliko sekundi”…

“Streslo je cijelu kuću”
Središnju Hrvatsku u večernjim je satima pogodio potres. Po prvim podacima seizmologa bio je jačine 3,1, a epicentar je bio kod Markuševca.

U utorak u večernjim satima Zagreb i okolicu pogodio je potres. Po prvim podacima hrvatskih seizmologa, bio je jačine 3,1 po Richteru, a epicentar je bio u Markuševcu. Intenzitet u epicentru bo je IV stupnja EMS ljestvice.
Građani javljaju kako se prvo začuo glasan zvuk, a potom je uslijedilo podrhtavanje.

“Zatutnjalo je u dubini”, “Meni u Dubravi je dosta treslo”, “Osjetili smo ga u zapadnom dijelu grada, prvo tutnjava, a onda podrhtavanje od nekoliko sekundi”, “Streslo je cijelu kuću”, “Ljuljanje i buka, zujanje nekakvo”, “Gornja Bistra dobro se čulo i streslo”, “Dobro je pogodilo, Veliko Trgovišće”, “Prepao me. Dugo ga nije bilo. Treslo je cca 3 sekunde”, “Stenjevec, sve se treslo”, “Jako i kratko, kao detonacija”, neki su od komentara.

Potres je u noći s utorka na srijedu pogodio i okolicu Splita, a po podacima EMSC-a bio je jačine 3,2 po Richteru. Nedugo potom zabilježen je i potres kod Pokupskog, jačine 2,4, javljaju hrvatski mediji.

www.tomislavnews.com/dnevnik.hr