tomislavnews.com

OBAVIJEST I POZIV : Dom zdravlja Tomislavgrad obilježava Svjetski dan hipertenzije – „Pazite na svoje srce“!

Dom zdravlja Tomislavgrad obilježava Svjetski dan hipertenzije organizacijom mobilne ordinacije te predstavljanjem rezultata prvog javnozdravstvenog projekta usmjerenog na edukaciju i prevenciju hipertenzije u Hercegbosanskoj županiji  – „Pazite na svoje srce“.

Ovaj projekt Dom zdravlja Tomislavgrad pokrenuo je prošle godine u suradnji s partnerima – Vladom Hercegbosanske županije, Ministarstvom rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije te Domom zdravlja Zagreb-Zapad.

 S ponosom vas pozivamo da u petak,  17. svibnja, u 11 sati na adresi Trg doktora Franje Tuđmana u Tomislavgradu, posjetite treću, ujedno i završnu mobilnu ordinaciju u sklopu projekta „Pazite na svoje srce“ i poslušate rezultate jednogodišnjeg praćenja stanja bolesnika s hipertenzijom s područja općine Tomislavgrad.

Nikako se ne smije smetnuti s uma kako je hipertenzija vodeći uzrok smrtnosti u svijetu i odgovorna za oko 10 milijuna smrti godišnje, a samo edukacijom građana te podizanjem svijesti o opasnostima koje ova podmukla bolest nosi sa sobom, ovi poražavajući brojevi mogu se smanjiti. Dom zdravlja Tomislavgrad svjestan je svih ovih poražavajućih činjenica te je upravo iz tog razloga prošle godine i pokrenuo ovaj javnozdravstveni projekt.

Liječnici, medicinske sestre, patronažne sestre, nutricionisti i treneri izašli su izvan svojih ordinacija i teretana te u prijateljskom okruženju, pružili svim zainteresiranim građanima savjete i odgovore na sva pitanja koja se tiču suživota s dijagnozom hipertenzije.

Kao i na prethodne dvije, i na trećoj mobilnoj ordinaciji, medicinsko osoblje dva partnerska doma zdravlja, nutricionist i trener biti će na raspolaganju svim zainteresiranim građanima za kontrolu krvnog tlaka, kao i za razgovor i savjete o važnosti preventivnih pregleda, nutritivno bogate i balansirane prehrane te redovite tjelesne aktivnosti, poziv je i obavijest iz Doma zdravlja Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com