tomislavnews.com

OBAVIJEST IZ ZDZ: Tradicionalni uspon na Zavelim – najave i prijave!

Zavičajno društvo Zavelim, 𝐮 𝐬𝐮𝐛𝐨𝐭𝐮, 𝟏𝟒. 𝐫𝐮𝐣𝐧𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟒. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐢𝐫𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐜𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐧𝐢 𝐮𝐬𝐩𝐨𝐧 𝐧𝐚 𝐙𝐚𝐯𝐞𝐥𝐢𝐦, na najviši vrh Kolakovac 1347mnv, pod stručnim vodstvom PED-a Zavelim.

Okupljanje zainteresiranih je kod izvora Močila (905 mnv), odakle je u 9.00 sati planiran uspon dobro uređenom stazom, koja se proteže kroz bukovu šumu.
S Kolakovca prema jugu pruža se pogled na najviše dalmatinske vrhove među kojima pažnju plijeni Sv. Jure, dok od sjevera dominiraju Kamešnica, Tušnica i Cincar.
Pozivamo sve naše mještane i odseljene, kao i drage zavičajne prijatelje da nam se pridruže te da zajedno šetnjom kroz gustu bukovu šumu uživamo u ovim prelijepim prirodnim blagodatima, mirisima ljekovitog bilja, prekrasnoj panorami s vrha Zavelima i odličnoj vodi sa naših izvora.
Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši.
Uspon traje 2 do 2,5 sata, a nakon povratka oko 15 sati na izvoru Močila nastavit ćemo druženje do večernjih sati uz hranu i piće.
Svi ste dobrodošli, a na zajedničko druženje ovim putem pozivamo i sve druge zavičajne prijatelje i druge goste koji neće sudjelovti na usponu.
TEHNIČKI PODATCI:
Molimo da svi zaniteresirani prijave svoj dolazak ( i broj osoba koje dovodite) na ovaj izlet slanjem poruke na ovu stranicu ili izravnim javljanjem tajniku ZD Zavelim Mirku Đikiću na broj 𝟎𝟗𝟏 𝟓𝟒𝟐 𝟖𝟔 𝟎𝟒 𝐢𝐥𝐢 𝐞-𝐦𝐚𝐢𝐥: 𝐝𝐫𝐮𝐬𝐭𝐯𝐨𝐳𝐚𝐯𝐞𝐥𝐢𝐦@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦, kako bi pravodobno znali okvirni broj sudionika.
𝐑𝐨𝐤 𝐳𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐮 𝐣𝐞 𝐝𝐨 č𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐤𝐚, 𝟏𝟐. 𝐫𝐮𝐣𝐧𝐚 𝐮 𝟏𝟐,𝟎𝟎 𝐬𝐚𝐭𝐢.
U slučaju loše vremenske prognoze i malog broja prijavljenih organizatori izleta zadržavaju pravo otkazivanja izleta.
POLAZAK: subota 14.9.2024. godine u 9,00 sati.
POVRATAK: u predvečernjim satima istog dana.

POTREBNA OPREMA: planinarske cipele ili sportska obuća, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, presvlak. Ponijeti oko 1,5 l vode.
NAPOMENA: Svi sudionici izleta su obvezni pridržavati se uputa vodiča, a sudjelovanje na izletu je na osobnu odgovornost, obavijest je Zavičajnog društva Zavelim.

www.tomislavnews.com