tomislavnews.com

OBAVIJESTI iz duvanjske Župe Bukovica: Sutra je 100-ta obljetnica utemeljenja Spomen bazilike u Tomislavgradu, a utemeljitelj je fra Mijo Čuić iz Bukovice

Četrnaesta je nedjelja kroz godinu.

U Gradu je u tijeku Devetnica na čast sv. Nikoli Taveliću. Svaku večer u 18 sati je pobožnost i sv. misa.
Sutra je Dan Općine Tomislavgrad. U 10:30 je molitva i polaganje vijenaca poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomenika Kralju Tomislavu. U 11 je svečana sjednica Općinskoga vijeća Tomislavgrad. U 18 sati je sveta misa i stota obljetnica utemeljenja spomen-bazilike u Gradu, a utemeljio ju je sin ove župe, o. fra Mijo Čuić. Ovu sv. misu predvodit će provincijal fra Jozo Grbeš. U 19 sati bit će otvorena prigodna izložba „100 godina od polaganja kamena temeljca Bazilike u Tomislavgradu“. Pozivamo vas da svojom nazočnošću uveličate ovo veliko jubilejsko slavlje.
U sljedeću nedjelju u našoj župi bit će po običaju rana misa u Bukovici u 8 sati, te misa u Brišniku također u 8 sati. Pučke sv. mise u Župi nema, nego je zajednička pučka sveta misa za cijelu našu krajinu, odnosno Duvanjski dekanat u Tomislavgradu u 10.30 sati.
U nedjelju je, dakle, vanjska proslava sv. Nikole Tavelića, prvog proglašenog hrvatskog sveca, zaštitnika duvanjske spomen-bazilike. Svečana procesija polazi iz crkve u 10.30 sati, po povratku se nastavlja pred crkvom misno slavlje, koje predvodi mons. Zdenko Križić, nadbiskup Splitsko-makarski, obavijesti su iz Župe Bukovica.

www.tomislavnews.com