obavijstivjera

OBAVIJESTI iz Župe Bukovica: U utorak započinjemo Trodnevnicu na čast sv. našeg oca Franje

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

26. je nedjelja kroz godinu.

U nedjelju su mise po uobičajenom nedjeljnom rasporedu.

U utorak započinjemo Trodnevnicu na čast sv. našeg oca Franje, utemeljitelja Franjevačkih redova, te naslova naše župne crkve i zaštitnika naše župe. Trodnevnica, kojoj prethodi pobožnost sv. Franji, započinje u 18 sati. Tijekom Trodnevnice neće biti Listopadske pobožnosti ni u Bukovici ni u Brišniku.

U četvrtak je treći dan Trodnevnice i Uočnica Svetkovine. Na kraju sv. mise slavit ćemo Obred preminuća sv. našeg oca Franje. Za četvrtak oglašavamo post, odnosno nemrs na čast sv. Frane.

U petak je sv. Frano, zapovijedana svetkovina prvog stupnja za našu župu – stupanj nedjelje. Sv. mise su samo u Bukovici i to rana u 8 i pučka u 11 sati, koju predvodi fra Branimir Novokmet župni vikar na Čerinu. Mise u Brišniku nema.
U petak, na svetkovinu sv. Frane, neće biti ni sastanka Frame. Framaši će aktivno sudjelovati u Trodnevnici.

U subotu su ministrantski sastanci po rasporedu u Brišniku u 9 i u Bukovici u 10 sati.

U drugu nedjelju, 13. listopada bit će organiziran susret za žene i majke u samostanu časnih sestara u Bukovici. Sudionice trebaju tijekom prijepodneva sudjelovati na sv. misi. Prijave na: 063 155 348.

U nedjelju su lokalni izbori u Bosni i Hercegovini. Biračka mjesta bit će otvorena za glasovanje od 7 do 19 sati. Naša je vjernička i građanska dužnost izići na izbore, obavijesti su iz Župe Bukovica.

www.tomislavnews.com