vjera

OBAVIJESTI iz Župe sv. Mihovila Tomislavgrad: Sveta misa na Pomenu (župa Doljani) za sve poginule pripadnike Brigade kralja Tomislava je u nedjelju, 24. srpnja u 11 sati

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Sljedeća nedjelja je šesnaesta nedjelja kroz godinu i rasporede svetih misa je uobičajen.

U četvrtak je blagdan sv. Ilije, zaštitnika Bosne i Hercegovine. Sveta misa i proslava sv. Ilije na Gradini u Stipanićima je u 11 sati. Na blagdan sv. Ilije se u Vojkovićima slavi 100 godina od izgradnje crkve. Na sv. Iliju će u Borčanima fra Ivan Majić, član Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, proslaviti svoju mladu misu. Sveti Ilija se slavi i u samostanu Karmelićana na Buškom jezeru. U svim ovim mjestima svete mise su u 11 sati.

Sveta misa na Pomenu (župa Doljani) za sve poginule pripadnike Brigade kralja Tomislava je u nedjelju, 24. srpnja u 11 sati.

Ovo izdanje župnog listića je dvobroj. Stoga, sljedeći broj izlazi u nedjelju, 13. kolovoza.

U sljedeću nedjelju će u našoj župi biti provedena akcija MIVA, u kojoj ćemo skupljati sredstva za  nabavku vozila u misijama. Odaziv je svake godine bio jako dobar pa vjerujemo da će tako biti i ove godine. Sredstva će se skupljati poslije svih svetih misa na ulazima u naše crkve.

Ove godine u Mostaru se obilježava Dužijanca, kojom Hrvati Bunjevci slave završetak žetve i zahvaljuju Bogu za sve darove. Dužijanca ima veliki religiozno-duhovni, ali i povijesni značaj za nacionalni identitet Hrvata, i čuva tradiciju i ljepotu običaja Hrvata Bunjevaca. Program će se odvijati u subotu i nedjelju u Mostaru pa pozivamo vjernike da pogledaju barem dio programa, obavijesti su iz Župe sv. Mihovila Tomislavgrad.

Raduje da je navješteno čak 10 vjenčanja, sretno im bilo!

www.tomislavnews.com