tomislavnews.com

OBAVIJESTI iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad: U nedjelju je proslava sv. Nikole Tavelića

U nedjelju je proslava sv. Nikole Tavelića. Svete mise su samo u Tomislavgradu u 7:30, 9 i 11 sati, a na filijalama neće biti svetih misa.

Svečanu svetu misu u 11 sati predslaviti će Splitsko-makarski nadbiskup mons. Zdenko Križić. Pozivamo sve ministrante, čitače, zborove, Framu, Franjevački treći red, Hajdučku družinu, kulturno-umjetnička društva da dođu u 10 sati pred baziliku kako bismo na vrijeme formirali procesiju kroz naš grad. Isto tako i Vas vjernike pozivamo da sudjelujete u procesiji i svetoj misi.

U petak smo započeli devetnicu u čast sv. Nikole Tavelića; od 17:30 molimo krunicu, za vrijeme koje imate mogućnost za ispovijed, u 18 sati je pobožnost sv. Nikoli Taveliću i sveta misa.

U ponedjeljak ćemo proslaviti točno stotinu godina od polaganja kamena temeljca naše bazilike, 8. 7. 1924.- 8. 7. 2024. To je u ono vrijeme bio ogroman događaj za cijeli hrvatski narod, pa pozivamo da kao župa zahvalimo Bogu na ovih stotinu godina. Svetu misu će predslaviti naš provincijal fra Jozo Grbeš, a poslije mise će biti prigodna izložba.

U četvrtak, zbog najavljenog programa u sklopu devetnice, neće biti redovitog klanjanja Isusu u Presvetom Sakramentu.

Na uočnicu sv. Nikoli Taveliću, u subotu, bit će blagoslov djece.

Danas će na Humcu pod večernjom svetom misom u 19 sati, sedmorica novaka položit svoje prve privremene zavjete. Među njima je i naš župljanin fra Zoran Tomić.

U subotu u Mostaru pod večernjom svetom misom u 18 sati, osmorica naši postulanata će obući franjevački habit i započeti godinu novicijata, a među njima i nas župljanin Petar Zrinušić. Svu našu mladu braću preporučujemo u vaše molitve, a vas pozivamo na sudjelovanje u ova dva slavlja.