obavijstivjera

OBAVIJESTI iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad: U nedjelju u 11 sati je sveta misa na Groblju spaljenih na Lugu

Sljedeća nedjelja je Trinaesta nedjelja kroz godinu.

U nedjelju u 11 sati je sveta misa na Groblju spaljenih na Lugu, u spomen na žrtve Luga, Kuka i Letke, ubijene 16. prosinca 1943. Stoga u nedjelju neće biti pučke svete mise u 10:30 u Tomislavgradu, kao niti svete mise u 11:00 sati na Širokovcu. Ostale svete mise su po ustaljenom rasporedu.

Sutra je svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja. Svečana sveta misa je u Roškom Polju na groblju sv. Ive u 11 sati.

U utorak je četrdeset i treća obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Središnje misno slavlje je u 19:00 sati.

Ovaj četvrtak je zadnji u mjesecu pa će biti cjelonoćno klanjanje Isusu u Presvetom Sakramentu. Crkva će biti cijelu noć otvorena za molitvu, a oni koji žele biti na straži pred Presvetim Sakramentom mogu se prijaviti u župnom uredu.

U subotu je svetkovina svetih Petra i Pavla. Svečana sveta misa je u Mesihovini u 11 sati.

Na svetkovinu Sv. Petra i Pavla u mostarskoj katedrali, biskup mons. Petar Palić, za svećenike će zarediti osmoricu đakona. Za našu župu su izravno vezana dvojica ređenika:

fra Vinko Baćak, rođen u Livnu, 7. rujna 1997., Župa sv. Mihovila, Duvno;
fra Ante Begić, rođen u Posušju, 16. kolovoza, 1995., Župa Bezgrešnog začeća BDM, Posušje, na službi u župi Duvno. Ukoliko netko od puka zna nešto što može biti zapreka za ređenje dužan je to javiti.
Samostan časnih sestara u Bukovici u nedjelju organizira susret za obitelji na temu: „Naše obitelji po uzoru na Svetu Obitelj.“ Program započinje u 18 sati, neće biti svete mise, a organizirano je čuvanje djece, obavijesti su iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com