vjera

OBAVIJESTI iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad: Večeras će framaši ispred crkve upaliti drugu adventsku svijeću

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Sljedeća nedjelja je Treća nedjelja došašća, i raspored misa je uobičajen. To je ujedno i Nedjelja caritasa pa će sva prikupljena milostinja ići za potrebe caritasa.

Svako jutro, osim nedjeljom, u 6 sati slavimo svetu misu zornicu u našoj bazilici u Tomislavgradu.

Ovaj tjedan započinje zimski kvatreni tjedan, koji je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva.

Redoviti vjeronauk za krizmanike je u četvrtak i petak, a za prvopričesnike u subotu.

U četvrtak je redovito klanjanje.

Budući da započinju velike ispovijedi nećemo imati susrete s ministrantima do početka drugog polugodišta školske godine.

Ovaj tjedan započinju velike zajedničke ispovijedi za našu župu prema rasporedu: subota u 11 sati u Tomislavgradu i nedjelja u 17 sati u Tomislavgradu. Posebno napominjemo da mogućnost za svetu ispovijed imate svako jutro prije svete mise zorniceprije jutarnje svete mise u 7 i prije večernje svete mise.

Završila je ispovijed starih i bolesnih, hvala svima na lijepom prijemu.  Ukoliko ima još netko od starijih ili bolesnih koji može doći u crkvu, ali ne može čekati u redovima, može se ispovjediti svaki dan u samostanskoj kapelici do 12 sati, samo se treba javiti u župnom uredu.

Ove godine navršava se 80 godina od strašnoga zločina nad mještanima Luga, Kuka i Letke, koje su pripadnici njemačke SS divizije “Princ Eugen” spalili ili pobili na Lugu, 16. prosinca 1943. Kratka molitva će biti u subotu na „Groblju spaljenih“ u 14 sati.

Poslije večernje mise naši framaši će ispred crkve upaliti drugu adventsku svijeću i organizirati prigodno druženje uz hranu i piće. Svi ste pozvani, obavijesti su iz Župe svetog Mihovima Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com