obljetnicevjera

UZ 43. OBLJETNICU Gospinih ukazanja u Međugorju: Fra Antonio Musa “Neka se mir s Podbrda spusti na svakoga od nas”

Kratku emisiju ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ slušatelji Radiopostaje Mir Međugorje mogu čuti od ponedjeljka do subote u 3 sata, te u 7:10 i 17:30. Emisije priređuju svećenici i časne sestre u tjednim ciklusima.

Ovog tjedna, od 24. do 29. lipnja 2024. godine, ‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ priprema i kazuje fra Antonio Musa, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije, koji je župnik Župe svetog Jeronima u Chicagu i ravnatelj Hrvatskog etničkog instituta. Ako ste ih propustili u našem programu, možete poslušati i ovdje na našoj web stranici.

Duhovni poticaj Živo vrelo 25. lipnja 2024.

Neka se mir s Podbrda spusti na svakoga od nas

Dragi prijatelji, braćo i sestre!

Na obljetnicu Gospinih ukazanja čitamo ove retke iz Svetoga Pisma:

Velik je Gospodin, hvale predostojan
u gradu Boga našega.
Bog u kulama njegovim
jakom se pokaza utvrdom.
Spominjemo se, Bože, tvoje dobrote
usred Hrama tvojega.
Kao ime tvoje, Bože, tako i slava tvoja
do nakraj zemlje doseže.
Puna je pravde desnica tvoja.

Ponekad je u životu važno zastati. Previše se toga u nama i oko nas događa na brzinu. Moderni čovjek je stalno u nekoj strci. Oko nas jure ljudi, događaji, odnosi. Prolaze nam dani i godine, a da nismo imali priliku uživati ni u jednome od njih. Život nas melje sve dok u nama ne ostane ni najmanji trag mira. A Bog nam želi dati svoj mir i smiraj.

Mir! Mir! Mir! Već 43 godine odzvanja iz Međugorja. Svojim majčinskim glasom Gospa nas poziva da se mirom nahranimo, da u miru živimo, da mir dijelimo s drugima. Mir neka vlada u nama i među nama. Kako je važno zato na ovaj dan zastati, smiriti se i u zahvalnosti stati pred Boga.

Kada je bio posljednji trenutak da si osjetio nutarnji mir? Što ako ti kažem da te mir čeka u susretu s Bogom koji ljubi, s Ocem koji se neizmjerno dariva? Što ako je Bog želio učiniti sve da i u ovo naše vrijeme mir, taj predokus raja, bude nadohvat tvoje i moje ruke, tvoga i moga srca?

Ponekad je važno u životu zastati. Previše se toga u nama i oko nas događa na brzinu. A život se ne bi trebao na brzinu živjeti. Na to nas podsjeća Gospa u Međugorju i ove godine o obljetnici svojih ukazanja. Bog sve čini po svojem rasporedu. Bogu su ni u čemu ne žuri.

Velik je Gospodin i svake hvale predostojan! Ovdje među nama je prebivalište njegovo, njegov sveti grad, jaka utvrda dobrote njegove! Ovdje među nama je brdo njegove ljubavi, snaga njegove milosti, prisutnost mira.

Neka se mir s Podbrda spusti na svakoga od nas. Neka mir ispuni naša srca i naše živote. Neka mir bude naš potpis i naš identitet i po nama neka mir krene svijetom. U miru živimo svoje dane, a ne u varavoj užurbanosti koja nas vodi u nemire našeg vremena. S psalmistom ponavljamo na ovaj sveti dan: Spominjemo se, Bože, dobrote tvoje. Spominjemo se i dajemo ti hvalu. Neka po Kraljici Mira i dalje do nakraj zemlje doseže slava Imena tvojega, objava je Radio mir Međugorje.
www.tomislavnews.com