TG Politika

ODRŽAN sastanak predstavnika Udruga s direktorom Uprave za branitelje HBŽ-a Krešimirom Tabakom

Konačno se rješava stambeno zbrinjavanje obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja

Na inicijativu Predsjedništva Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Hercegbosanske županije jučer je u zgradi Skupštine HBŽ u Tomislavgradu održan prošireni radni sastanak članova obitelji Udruga iz sve tri podružnice (Tomislavgrad, Kupres i Livno), s direktorom Uprave za branitelje HBŽ-a Krešimirom Tabakom.

Na sastanku je bilo prisutno 49 članova iz sve tri podružnice, a tema sastanka bila je ostvarivanje prava Obitelji na stambeno zbrinjavanje, na koje se čeka od završetka Domovinskog rata.

Nakon davanja počasti svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, predsjednica županijske udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Nada Bagarić
izrazila je zadovoljstvo velikim odazivom članstva, te podsjetila sve nazočne da je svima prva i zajednička obveza stalno čuvanje sjećanja na žrtvu svih stradalih hrvatskih branitelja, posebno kroz neprestano sudjelovanje na obljetnicama njihova stradanja, te veće zalaganje, suradnju i zajedništvo u radu članova svih podružnica.

Također je predsjednica upoznala svoje članove s aktivnostima koje je provodila udruga u dosadašnjem periodu uz napomenu da oko 70 članova njihove udruge te onih koji nisu pri udruzi do sada nije ostvarilo pomoć u stambenom zbrinjavanju.

Nadaju se da će novi direktor naći načina da se ova problematika riješi u narednom periodu.

Nakon izlaganja predsjednice Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Hercegbosanske županije direktor Uprave za pitanje branitelja Hercegbosanske županije Krešimir Tabak upoznao je sve prisutne s koracima koje je poduzeo u rješavanju ove dugogodišnje problematike.

Temeljito je, ističe, izradio i predstavio plan dovršenja ovoga procesa, a prvi koraci bit će poduzeti u narednom dijelu tekuće godine.

“Prošle godine dovršili smo nekoliko predmeta stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih branitelja koji su bili djelomično riješeni. Ove smo godine s Vladom Hercegbosanske županije iskomunicirali povećanje proračuna Uprave te ćemo u narednim mjesecima pojedinačno otvoriti sve predmete obitelji poginulih branitelja i pristupiti njihovu sustavnom rješavanju”, rekao je direktor Tabak.

Utisci sa sastanka su da je protekao uspješno i u konstruktivnom razgovoru, a po završetku istoga svi sudionici izrazili su zadovoljstvo odlučnim pristupom Uprave ka rješavanju ove problematike koja je konačno došla na dnevni red i otpočela se rješavati.

www.tomislavnews.com/strong>