tomislavnews.com

ODRŽANA 18. SJEDNICA OV TOMISLAVGRAD : USVOJEN PRORAČUN ZA 2019. GODINU U IZNOSU OD 12.377.000,00 KM

Danas je u Tomislavgradu održana 18. sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad na kojoj je usvojen Proračun Općine za 2019. godinu…

 

Najvažnija točka Dnevnog reda današnje sjednice Općinskog vijeća bila je usvajanje Prijedloga proračuna za narednu godinu. Nakon šire rasprave o prijedlog proračuna i glasovanja o priloženim amandmanima, proračun u iznosu od 12.377.000,00 KM usvojen je većinom glasova.

Potom je usvojen i  Prijedlog Odluke o izvršenju Proračuna Općine Tomislavgrad za 2019. godinu.

Na dnevnom redu sjednice, nakon rasprave, usvojen je i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna općine Tomislavgrad za 2018. godinu, te Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Općinskog vijeća Tomislavgrad, Prijedlog Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće državnih službenika, namještenika i zaposlenika u tijelima uprave Općine Tomislavgrad, i Prijedlog Odluke o utvrđivanju koeficijenata za plaće dužnosnika i savjetnika općinskog načelnika Općine Tomislavgrad.

Nama se čini zanimljivim u ovogodišnjem proračunu i to izdvajamo, kako je planirano u narednoj godini izdvojiti 30.000 km za uređenje izletištu Seget, u Kologaju. Planirano je to u dogovoru s Atletskim klubom “Puls” iz Tomislavgrada, a ovo bi bio samo početak velikog projekta oko uređenja trkačkih staza, Šumarske kuće, pristupih putove  i drugih sadržaja u izletištu, a što godinama zagovara i predlaže i uredništvo našega portala.

Ovo izdvajamo kao zanimljiv projekt koji i financijski pomaže Općina Tomislavgrad iz proračuna.

NA KRAJU SJEDNICE OV, PREDSJEDNIK LUKA KRSTANOVIĆ ČESTITAO JE, U IME OV I SVOJE IME, PREDSTOJEĆE BOŽIĆNE I NOVOGODIŠNJE BLAGDANE SVIM DUVANJKAMA I DUVNJACIMA!

www.tomislavnews.com