tomislavnews.com

Održana 4. sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad

U utorak je u Tomislavgradu u vijećnici općine Tomislavgrad održana četvrta sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad.

Na sjednici je usvojen prijedlog Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica na području općine Tomislavgrad. Vijećnici su u Nacrtu raspravljali o Odluci o radnom vremenu objekata iz oblasti trgovine, ugostiteljstva i obrtničkih i srodnih djelatnosti na području općine Tomislavgrad. Bilo je mnogo konstruktivnih prijedloga i sugestija glede radnog vremena trgovina i ugostiteljskih objekata, ali i sugestija vezanih za rad blagdanima.
U Nacrtu se raspravljalo i o provedenoj javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o usvajanju plana parcelacije za prostor između stambenih zgrada na Laticama. Donesen je zaključak da Služba za graditeljstvo ponudi prijedlog rješenja garaža u prijedlogu Odluke na slijedećoj sjednici.
Vijeće je usvojilo Izvješća o radu OV Tomislavgrad za 2012. godinu, i Izvješće o radu stalnih radnih tijela OV Tomislavgrad za 2012. godinu, te Program rada OV za 2013. godinu.
Vijeće je također usvojilo slijedeće prijedloge rješenja:
– Rješenje o davanju suglasnosti na odredbe Ugovora o međusobnoj suradnji, broj:02-23-523/13 od 03.04.2013.godine, sklopljenog između općine Tomislavgrad i gospodarskog društva F.L. WIND d.o.o. Tomislavgrad,
– Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva u korist graditelja (četiri prijedloga rješenja),
– Rješenje o imenovanju članova stalnih radnih tijela Općinskoga vijeća Tomislavgrad,
– Rješenje o imenovanju Povjerenstva za javna priznanja općine Tomislavgrad,
– Rješenje o razrješenju člana Skupštine Javnog poduzeća za upravljanje otpadom Pakline .d.o.o (Luka Krstanović), priopćenje je sa službene web stranice Općine Tomislavgrad.