HBŽ Politika

ODRŽANA konferencija o temi „ Multidisciplinarni pristup prevenciji i borbi protiv nasilja u obitelji“

U organizaciji Gender Centra Federacije BiH i UN Women ureda u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu je 11. i 12. prosinca 2019. održana konferencija o temi „Multidisciplinarni pristup prevenciji i borbi protiv nasilja u obitelji, u okviru projekta „Jačanje institucionalnih mehanizama za prevenciju, pristupanje i zaštitu u slučajevima nasilja u obitelji“, koji je realiziran na području Hercegbosanske županije u razdoblju od 2016.-2019. godine.

Cilj konferencije je jačanje suradnje institucija, ustanova i nevladinih organizacija u preventivnom djelovanju i postupanju u slučajevima nasilja u obitelji, kao i implementacija odredbi Zakona o zaštiti nasilja u obitelji.

Uz predstavnike Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije na konferenciji su sudjelovali predstavnici županijskih koordinacijskih tijela iz svih deset županija Federacije BiH, predstavnici institucija i nevladinih organizacija koji su imali priliku razmijeniti iskustva i dobre prakse s terena, ali i razgovarati o teškoćama i preprekama u rješavanju slučajeva nasilja, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com