Bosna i HercegovinaTG Vijesti

ODRŽANA radionica na Sveučilištu u Mostaru „Ispis svjedodžbi iz eMatice“

Na radionici „Ispis svjedodžbi iz eMatice“ sudjelovalo 718 SUMIT školskih koordinatora i razrednika
Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT održao je online radionicu pod nazivom „Ispis svjedodžbi iz eMatice“.

Radionica je bila namijenjena svim SUMIT školskim koordinatorima i razrednicima škola gdje se nastavni planovi i programi izvode na hrvatskom jeziku. Na radionici je sudjelovalo 718 SUMIT školskih koordinatora i razrednika iz 135 škola. Cilj radionice bio je pokazati razrednicima način na koji će unositi sve podatke potrebne za ispis svjedodžbi. Naglasak je bio na ispis svjedodžbi koje se odnose na maturante, odnosno na učenike koji završavaju srednju školu. Svjedodžbe koje će se ispisivati iz SUMIT eMatice su:
• Svjedodžba o završenom razredu (osnovna i srednja škola)
• Svjedodžba o maturi
• Svjedodžba o oslobađanju polaganja mature
• Svjedodžba o završnom ispitu
• Svjedodžba o oslobađanju polaganja završnog ispita

Pored načina ispisa svjedodžbi objašnjena je povezanost SUMIT eDnevnika i SUMIT eMatice jer školama koje aktivno sudjeluju u pilot projektu SUMIT eDnevnika svi podatci se automatski prenose iz eDnevnika u eMaticu, tako da će razrednicima biti uvelike olakšan rad u eMatici, svi podatci poput zaključnih ocjena, opravdanih, neopravdanih sati, vladanja koji se unesu u eDnevnik automatski će se prikazati u eMatici. Prilikom printanja svjedodžbi razrednici neće morati unositi nikakve podatke, osim eventualno napomene, tako da na jedan klik mogu automatski ispisati svjedodžbu učeniku. Radionica je snimana te se može pogledati na online platformi SUMITa, priopćeno je iz SUM Mostar.

www.tomislavnews.com