TG Politika

FOTO: ODRŽANA UTEMELJITELJSKA sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad, čestitamo izabranim vijećnicima, predsjedniku i zamjeniku OV!

copyrightvtomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas je u Tomislavgradu održana Utemeljiteljska sjednica Općinskog vijeće Tomislavgrad, kojoj je nazočilo svih 25 izabranih vijećnika.Sjednicom je predsjedavao dosadašnji predsjednik OV Luka Krstanovića koji je predložio Dnevni red današnje sjednice:

1. Izvješće Općinskog izbornog povjerenstva o rezultatima lokalnih izbora održanih 15. studenoga 2020.godine,
2. Davanje svečane prisege vijećnika Općinskog vijeća Tomislavgrad i potpisivanje Izjave o prihvaćanju i obvezi poštivanja Etičkog kodeksa ponašanja izabranih predstavnika za Općinu Tomislavgrad,
3. Izbor Povjerenstva za izbor, imenovanja i administrativna pitanja,
4. Izbor predsjednika Općinskog vijeća Tomislavgrad,
5. Izbor zamjenika predsjednika Općinskog vijeća Tomislavgrad

Dnevni red je jednoglasno usvojen, nakon čega je Kristijan Petrović, predsjednik  Povjerenstva za izbor, imenovanje i administrativne poslove podnio Izvješće o rezultatima Općinskih izbora održanih 15. studenog 2020. godine.

Tajnica OV gospođa Ines Perić pročitala je imena svih vijećnika OV, nakon čega su oni dali i potpisali svečanu prisegu, a posebni svečanu prisegu je potpisao i novi načelnik Ivan Buntić.

Prisegu su dali i potpisali novoizabrani vijećnici:

Luka Krstanović

Ante Vukadin

Josip Bagarić

Matej Jurič

Ante Romić

Ivan Baković

Ante Kutleša

Ljuba Radoš

Milica Skočibušić

Ante Đikić

Mario Krištić

Ilija Papić

Ivana Jurič

Ante Ćurčić

Tomislav Delać

Katarina Madunić

Josip Tokić

Jerko Mioč

Anto pašalić

Ivan Perić

Marija Ćavar

Petar Radoš

Dario Bagarić

Ivica Kelava i

Zijad Hadžić

Zatim je izabrano Općinsko povjerenstvo za izbor, imenovanja i administrativne poslove, a za predsjednika Povjerenstva izabran je dosadašnji predsjednik OV Luka Krstanović.

Za predsjednika Općinskog vijeće predložena su dvojica kandidata: Ilija Papić i Ante Pašalić.

Nakon glasovanja svih vijećnika o ovome prijedlogu Ilija Papić (HDZ 1990) je dobio 14 glasova, a Ante Pašalić  (HNL)11, pa je novoizabrani predsjednik OV Tomislavgrad Ilija Papić, čestitamo!

Potom se glasovalo o prijedlogu za zamjenika Općinskog vijeće Tomislavgrad , a predloženi su  Ivan Perić (HDZ B i H) i Zijad Hadžić (SDA) .

Za zamjenika Općinskog vijeća s 14 glasova “za” pobijedio je Zijad Hadžić, dok je Ivan Perić dobio 11 glasova, te je novoizabrani zamjenik predsjednika OV Tomislavgrad gospodin Zijad Hadžić, predložen od HNP , SDA I HDZ 1990, čestitamo!

Nakon ovoga se dosadašnji predsjednik OV Tomislavgrad, gospodin Luka Krstanović obratio općinskim vijećnicima podnoseći izvješće o dosadašnjem radu Općinskom vijeću.

Novoizabrani načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić čestitao je svim vijećnicima i poželio svima uspjeh u radu!

Gospodin Jerko Mioč-Medan, vijećnik (oporbeni) OV Tomislavgrad i prošlom i sadašnjem sazivu, izabran s liste HNL, kratko se obratio vijećnicima s nekoliko prigodnih rečenica poželivši svima sreću u radu na dobrobit svih stanovnika općine Tomislavgrad!

Pri kraju utemeljiteljske sjednice OV Tomislavgrad vijećnicima se obratio i novoizabrani predsjednik OV Tomislavgrad Ilija Papić, zahvalio je svima na izboru za predsjednika OV i poželio svima uspješan i plodan rad u narednom razdoblju!

Podsjetimo: Većinu u Općinskom vijeću čine stranke HNP (11 vijećnika), HDZ 1990 (2) i SDA (1 vijećnika), dok oporba dolazi iz HNL (6 vijećnika), HDZ B i H (4) i HSP Pravaši (1 vijećnik)

www.tomislavnews.com