TG Sport

Održano Šahovsko prvenstvo Herceg-Bosne, Duvnjaci solidni!

U konkurenciji juniora i kadeta ukupno je bilo 67 natjecatelja iz 7 klubova. ŠK Tomislav je sudjelovao s 9 natjecatelja.

Šahovski klub“Tomislav“ iz Tomislavgrada sudjelovao je na 12.kadetskom i 15.juniorskom pojedinačnom prvenstvu šahovskog saveza Herceg-Bosne, te na 18.kup-natjecanju (ekipnom) seniora Herceg-Bosne. Natjecanja su se održala od 19. Do 21.travnja, 2013. Godine, u Hotelu Kupres u Kupresu.
{gallery}sah_prvenstvo{/gallery}
U konkurenciji juniora i kadeta ukupno je bilo 67 natjecatelja iz 7 klubova. ŠK Tomislav je sudjelovao s 9 natjecatelja.
U vrlo jakoj konkurenciji duvanjski šahisti su zabilježili solidan uspjeh. Najbolji rezultat je postigao Ivan Šimić-3.mjesto i brončanu medalju u konkurenciji do deset godina.
U seniorskoj kup konkurenciji sudjelovalo je 10 klubova Prve like Herceg-Bosne. Igralo se na četiri ploče, plus dvije zamjene, 7 kola po švicarcu.
Prvo mjesto osvojio je ŠK Široki brijeg s 14, 5 bodova, ŠK Tomislav je bio deveti s ukupno 6, 5 osvojenih bodova. Od duvanjskih šahista najbolji je bio Marijo Prljević sa 100% učinkom. Moramo naglasiti kako na prvenstvu nije sudjelovao najbolji šahist Tomislava Stipe Kutleša, koji je na privremenom radu u inozemstvu.
Za ovo natjecanje Šahovski klub Tomislav je dobio od Općine Tomislavgrad 300 KM, priopćio je predsjednik ŠK Tomislav, gospodin Ilija Sliško.

Tekst i foto: www.tomislavnews.com