tomislavnews.com

PET navika uspješnih žena: Manuela Šola, direktorica uspješne PR agencije

Blic intervju s direktoricom uspješne PR agencije, Manuelom Šolom, mladom i lijepom ženom, a porijeklom iz duvanjskog-buškoblatskog  kraja, iz Prisoje, da od kuda bi drugo bila?!
Svaka žena koja uspijeva izbalansirati svoj život i sve obveze koje imamo bilo da su majčinske, poslovne ili neke druge prirode može se smatrati uspješnom. Biti uspješna je stvar unutarnjeg zadovoljstva i spoznaje da smo poduzele prave korake koji su nas do tog istog zadovoljstva doveli. Naša sugovornica, poput mnogih poslovnih žena, žonglira puno stvari. Već petnaest godina vodi uspješnu regionalnu agenciju za tržišno komuniciranje Komunikacijski Laboratorij i majka je malene djevojčice Tije. Usklađivanje obaveza koje ima ne predstavlja joj veliki problem jer je Manuela Šola jedno iznimno organizirana žena što naposljetku i očekujete od osobe koja radi odgovoran posao koji je sama pokrenula. Iz svih navedenih razloga jasno je zašto smo Manuelu odabrali kao našu prvu gošću rubrike u kojoj nam poslovne žene otkrivaju svoje male “recepte” sreće i navika koje su kreirale na tom putu do uspjeha. U nastavku pročitajte što nam je kazala.

PLANIRANJE I REVIDIRANJE

Raditi godišnje, mjesečne, tjedne i dnevne planove za moj poslovni i osobni ritam je jako važno. Tako već krajem godine upišem sve važne fiksne termine za narednu godinu i onda samo nadopunjavam (tako da ako me pitate oko Božića gdje provodim naredne zimske praznike, vrlo vjerojatno ćete dobiti jako precizan odgovor kakav niste tražili). Nedjelja navečer mi služi za detaljno planiranje tjednih obaveza, i iako mi kalendar izgleda jako zgusnut, zapravo mi to unosi neku vrstu mira istovremeno.

PRVO NAJTEŽI ZADACI

Svi imamo zadatke koje volimo i ono koje volimo značajno manje. Imam neko pravilo već jako dugo da prvo obavljam najteže ili one zadatke koje najmanje volim. Tako se riješim tog utega i mirno i zadovoljno se posvetim svemu ostalom

OSOBNI IZAZOVI

Jako sam sklona postavljati si godišnje izazove koji se tiču raznih sfera života – od vježbanja, minimalist challengea, čitanja i raznih drugih stvari kako bih se učila dosljednosti još više, a i kako bih dobila neku svoju malu bitku. To mi je neka vrsta igre, zabave, ali i na kraju zadovoljstva.

MAKE IT SIMPLE

Navika koju sam svježe usvojila jest pojednostaviti sve što mogu. Dobijem više vremena, a češće i bolji rezultat. Što je najvažnije uvijek sam sretnija na kraju dana.

ME TIME
Pokušavam već duže vremena imati neke male breakove samo za sebe – bez društva, partnera, djeteta, bez knjige i tehnologije. Čak nije niti važno je li u pitanju vikend odmor ili je ukradenih 30 min dnevno. Važno je da to imamo i da smo toga svjesni.

www.tomislavnews.com/ Izvor: www.buro247.hr