tomislavnews.com

PISMO IZ TUĐINE (8.): HVALA VAM ŠTO STE VEĆ GLASALI ILI ĆETE GLASATI ZA NAS!

Dragi naši u zavičaju, u B i H, u domovini, evo baš smo pročitali kako već jeste ili ste spremni glasovati za nas i na ovom skorim izborima u B i H, pa vam želimo zahvaliti, ko kad imamo kome…

 

Od kada je uvedeno ovo dopisno glasovanje mi smo se bojali kako ćemo osobno morati ispunite ove glasačke listiće ovamo u tuđini di živimo i radimo, ali, evo, kako čitamo i čujemo nas nepismene, nesposobne i nepodobne, koji nismo imali drugog izbora nego otići iz našega zavičaja, sa svoga ognjišta, vi ćete, dragi naši političari i ovi iz izborni komisija, oslobodit tog problema. Čitam da ste umjesto nekih od nas već glasovali, a da ste našli načina kako dopisno glasovati za većinu nas!

Hvala vam jer mi kakvi smo nebi ni znali ispunite te glasačke listiće, kad vas je stotine na tim listinama, ko mušica na listu kupusa, ta mi usporedba mementalno pade na pamet.

Jer da smo sposobni i podobni i da znamo za koga glasovat ne bi ni trebali ići u tuđinu, mogli smo se i mi negdi uvalit. Ali vama hvala pa mislite na nas, niste nas zaboravili, jer mi i nebi znali za koga smo, a protiv koga smo, koga odabrat kad ste nam nekako svi jednaki, vi bolje znate razlikovat i stranke i ljude, i ko je lopov, i ko je nepošte, ko se obogatio, a ko je i dalje siromašan, i ko će najbolje štititi nas i naše nacijonalne interese. Mi slabo ljude znamo, da su izbori ovdje di živimo lako bi mi, ali su tamo di odmaramo, a ko još na odmoru razbija glavu o izborima. I još je nešto dobro, sada ne moramo gubiti dnevnicu da dolazimo na izbore ili tražiti konzulate, vi sve do, ko kad ste sposobni i pismeni, sve odradite za nas!

Samo vas molimo nemojte glasat za naše mrtve, pokoj im duši, kažu da ste zbunili i svetog Petra, više ni on ne zna ko je živ, a ko mrtav!

Hvala još jednom pa se javimo ako štogod pametno smislimo, ako možda neko tidne za nekoga glasat, a vama to ne bude po volji, pa ćemo se dogovorit. Vi slobodno birajte, mi ionako nismo imali izbora nego otići,pa…to ćemo vam napisat drugi put.

Pozdravljaju vas dopisni (ne)glasači iz tuđine!

www.tomislavnews.com