TG Čestitke

FOTO: POBJEDNICI iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija učenici SSŠ Tomislavgrad Salih Seferović i Blaž Perić, uz mentorstvo profesora Vinka Kovačevića!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas je u Mostaru održan Code Challenge Hackathon by SUMIT, projekt natjecateljskog karaktera s ciljem poticanja učenika na praktičnu primjenu znanja iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Nekoliko srednjih škola sudjelovalo je u finalu sa svojim aplikacijama. Prvo mjesto su osvojili naši učenici Salih Seferović i Blaž Perić uz mentorstvo profesora Vinka Kovačevića. Salih i Blaž su pobijedili s aplikacijom pod nazivom “Đumbir”- Analiza i edukacija o zdravlju i bolestima. Ponosni smo na naše vrijedne učenike i čestitamo im.❤️

Objava je s FB stranice Srednja Strukovna Škola Tomislavgrad

SLUŽBENO IZVJEŠĆE S NATJECANJA!

Odabrana najbolja rješenja u sklopu Hackathona by SUMIT

Od ukupno 51 škole koja je sudjelovala u projektu, u finale natjecanja Code challenge Hackathon by SUMIT prošlo je 15 timova iz 10 škola, a najbolji od njih su bili učenici Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada Blaž Perić, Salih Seferović, Petra Šola iz tima „Đumbir“ sa svojim mentorom nastavnikom Vinkom Kovačevićem, dok je drugo mjesto zauzeo tim „FC Fossilium“ koji čine učenici Petar Krvavac, Matej Kraljević, Andro Buhač, Ivan Glibić s mentoricom nastavnicom Silvijom Ćorić Džidić iz Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara. Treće mjesto zauzeo je tim „Sniženo vladanje“ iz Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna koji su činili učenici Bruno Repić, David Vrgoč, Marko Mamić, Marko Tičinović pod vodstvom mentora nastavnika Hrvoja Jukića.


Preko 50 učenika iz 15 timova imali su na raspolaganju pet minuta za prezentiranje svoje aplikacije stručnom žiriju koji su činili voditelj Ureda za projekte SUM-a doc. dr. Boris Crnokić, viši asistent Daniel Vasić iz SUMIT-a te Petar Lukić direktor tvrtke IT Odjel. Na početku natjecanja prigodno obraćanje imali su prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zdenko Klepić, voditelj SUMIT-a doc. dr. Tomislav Volarić te direktor tvrtke IT odjel Marko Laco, dok su organizatori Hackathona bili SUMIT i udruga studenata Switch u suradnji sa srednjim školama u kojima se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku.
Vrijedi istaknuti da su nagrade koje su dodijeljene najboljim rješenjima iznosile ukupno 1500,00 KM u kriptovalutama. Osnovni cilj projekta je potaknuti učenike na praktičnu primjenu znanja iz područja ICT-a, a cijelu snimku Hackathona zahvaljujući SUMTv-u možete pogledati ovdje. Voditelj SUMIT-a doc. dr. Volarić se zahvalio svim natjecateljima i njihovim mentorima na sudjelovanju u natjecanju i najavio novi Hackathon za studente u mjesecu studenom te naglasio da će ovaj Hackhaton za učenike postati tradicionalno natjecanje u svibnju, piše u priopćenju SUMIT.a.

ČESTITAMO UČENICIMA I NJIHOVOM MENTORU!

www.tomislavnews.com