tomislavnews.com

Pod sumnjaom dilanja droge, policija HBŽ privela 14 osoba

U akciji kodnog naziva ‘Park’ policija Hercegbosanske županije privela je 14 osoba koje se sumnjiče za preprodaju i konzumiranje droga.

Kako je navedeno na konferenciji za novinare organiziranoj ovim povodom, akcija je još u tijeku.
Policija traga i za drugim osobama koja se dovode u vezu sa 14 privedenih, a traga se i za dijelom droge koja nije pronađena. H.M. (58) iz Livna tijekom akcije pobjegao je policiji na područje Šujice.
“Vozilo kojim je upravljao H.M. je zaustavila patrola u srijedu 17.04. oko 21:35 sati u području Šuice, ali on nije stao, već je vozilom krenuo u pravcu policajca koji se spasio skokom ustranu. Nakon toga je policija ispalila tri hica u pravcu vozila koje je H.M. napustio nakon što se udaljio od policije na oko 3,5 kilometra. Ova osoba naknadno je privedena i bit će predana na postupanje nadležnom tužitelju. Policija ga smatra glavnim akterom i nabavljačem droge uz M.K. A.Š. i S.O. koji su kao i H.M. od ranije poznati policiji i bili su pod nadzorom.
H.M. je osumnjičen i za ‘ubojstvo u pokušaju’. Pored navedenih, privedeni su još T.L., I.S., I.M., I.B., L.K., B.H., J.V., O.G., Š.Š. i A.P., dok se za još najmanje desetak osumnjičenih dilera i konzumenata traga”, izjavio je načelnik kriminaliteta MUP-a HBŽ Marijan Grgić.
Detaljnije o akciji su govorili Marinko Vrdoljak, načelnik Odjela za suzbijanje i sprečavanje droga, te Husein Bukvić, načelnik Sektora krim-policije MUP-a HBŽ.
Oni su potvrdili da su privedeni uglavnom sa područja Livna, te da je ova akcija konačno pokazala da u HBŽ ima preprodaje i konzumiranja i teških droga, jer je ovoga puta pronađena i određena količina heroina.
O vrstama i količinama zaplijenjenih droga nisu iznosili precizne podatke, pošto tek slijedi stručno vještačenje po ovom pitanju. Među privedenima su četiri dilera i 10 konzumenata, od kojih je jedan maloljetan.
Relax/TN